Microsoft, Esri ja Euroopan ympäristökeskus julkistivat uudistetun Eye on Earth -ympäristötietopalvelun


Eye on Earth on pilvipohjainen verkkoyhteisö ja sovelluskehitysalusta, joka mahdollistaa ympäristötiedon maailmanlaajuisen keräämisen innovatiivisten uusien sovellusten avulla. Ympäristöpalvelu yhdistää tutkimustiedon miljoonilta tavallisilta kansalaisilta tulevaan havainnointiin ja palautteeseen. Eye on Earth edistää ympäristön tilan kollektiivista seuraamista ja tukee ilmastonmuutoksen vastaista työtä.

Microsoft, Esri ja Euroopan ympäristökeskus (EEA) julkistivat uudistetun Eye on Earth -palvelun YK:n ympäristösopimuksen alaisessa ilmastokokouksessa Durbanissa Etelä-Afrikassa.

Durbanissa esiteltiin uusi palvelu NoiseWatch, joka kannustaa kansalaisia keräämään tietoa melutasosta ja tarjoaa sitä helposti saataville. NoiseWatch seuraa aiemmin julkaistuja WaterWatchia ja AirWatchia. NoiseWatch-palveluun kuuluu melutason reaaliaikaisen mittaamisen ja mittaustulosten välittämisen mahdollistava Noise Meter, joka toimii mobiilisti iOS, Android ja Windows Phone 7.5 -käyttöjärjestelmissä.

Kaikki kolme seurantapalvelua ovat saatavilla 17 eri kielellä Euroopan talousalueen 32 maassa. Palveluiden käyttöliittymät on uudistettu ja ne toimivat Windows Azure -pilvialustalla. Käyttöliittymien rakennuksessa on käytetty avoimia
verkkostandardeja, kuten HTML ja JavaScript.

 Lue lisää Eye on Earth -verkoston sivuilta sekä Microsoftin News Centeristä

 

Comments (0)

Skip to main content