Joulututkimus: lisää hauskuutta ja pelejä suomalaisille!


Microsoftin kansainvälisessä MSN-joulututkimuksessa selvitettiin eurooppalaisten joulunviettotottumuksia ja lahjatoiveita. Tutkimukseen otti osaa yli 10 000 vastaajaa 12 Euroopan maasta – Suomessa kyselyyn vastasi 1 297 ihmistä. Suomalaiset haluavat tutkimuksen mukaan viettää joulua läheisten parissa hauskanpitoa unohtamatta. Tutkimuksessa selvisikin, että 28 % suomalaisista kaipaavaa juhlaperinteisiin lisää pelaamista ja hauskanpitoa. Etenkin nuoret haluaisivat pelata jouluna enemmän (42 % 14–24-vuotiaista), ja miltei viidennes (18 %) nuorista pitääkin videopelien pelaamista yhtenä lempitavoistaan viettää joulua.

Sähköinen joulu

Sosiaalisesta mediasta on tullut tärkeä joulutervehdysten lähetyskanava – etenkin nuorille. Yli neljännes (26 %) 14–24-vuotiaista nuorista lähettää hyvän joulun toivotukset mieluiten juuri internetin yhteisöpalvelujen välityksellä. Myös iäkkäämmät valitsevat yhä useammin sähköisen tervehdyksen perinteisen paperikortin sijaan – kolmannes (32 %) yli 60-vuotiaista mainitsi sähköpostin yhdeksi lempitavoistaan lähettää joulutervehdyksiä, ja saman verran myös vastaanottaa hyvän joulun toivotuksia mieluusti juuri sähköpostin kautta.

Näitä digi-pukin konttiin!

Tekniset laitteet ovat haluttuja lahjoja tänäkin jouluna: etenkin miehet ovat toivoneet Joulupukilta tekniikkaa. Yli neljännes (26 %) miehistä ilahtuisi eniten teknisestä joululahjasta, kuten älypuhelimesta, tietokoneesta tai tablet-laitteesta. Naisista samoja laitteita toivoo vain joka kymmenes. Tutkimuksen mukaan tämän joulun kaikkein halutuimmat tekniset toivelahjat ovat:

1. Tietokone
2. Älypuhelin
3. Tablet-laite
4. Pelilaite tai peli

Teknisten lahjojen joukosta monet nuoret valitsisivat tietokoneen: 29 % 14–24-vuotiaista toivoo juurikin tietokoneen paljastuvan joulupaketista. Miesten keskuudessa suosittuja teknisiä lahjoja ovat pelit ja pelilaitteet, sillä miltei viidennes (17 %) miehistä pitää teknisenä toivelahjanaan uutta peliä tai pelilaitetta, naisista vain 8 %.


Comments (0)

Skip to main content