Kinect täyttää vuoden


Pelimaailma koki tasan vuosi sitten merkittävän mullistuksen, kun Xbox 360 -konsoliin liitettävä ohjaimettoman pelaamisen mahdollistava Kinect saapui kauppoihin. Laitetta myytiin yli 8 miljoonaa kappaletta vain 60 ensimmäisen vuorokauden aikana, mikä tekee siitä historian nopeimmin myyneen kuluttajaviihde-elektroniikkalaitteen. Ensimmäisen vuotena Kinect on valloittanut puolelleen niin pelivalmistajat kuin täysin uudenlaisen pelaajakunnan.

Kinect on osoittautunut merkittäväksi innovaatioksi myös monella muulla saralla. Laitteen käyttämää vartalon 3D-skannausta ja liiketunnistusta on jo hyödynnetty onnistuneesti muun muassa Yhdysvalloissa autististen lasten koulunkäynnin tukemisessa, Iso-Britanniassa aivohalvauspotilaiden hoidossa ja Espanjassa kirurgien työvälineenä leikkaussalissa.  Sensori mahdollistaa uusia toimintatapoja niin kouluille, terveydenhuoltoon kuin tuotantoon.  Liiketunnistuksen lisäksi Kinect tunnistaa myös puhetta, mikä lisää sen kehitysmahdollisuuksia entisestään.

Syntymäpäiviään juhliva Xbox 360 Kinect on näkyvästi esillä Microsoftin järjestämässä Hello Helsinki -tapahtumassa 14. - 17.11.2011 Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla. Peliosastolla nähdään Kinectin lisäksi myös toinen synttärisankari, kun remasteroitu Halo: Combat Evolved Anniversary julkaistaan pelin 10-vuotisjuhlan kunniaksi 15.11.2011. Hello Helsinki -tapahtuma on avoin kaikille, joten kuka tahansa voi kokeilla pelaamista Xboxilla ja Kinectillä.

Lisätietoja Kinectistä, Xboxista ja peleistä: www.xbox.com/fi-FI/kinect

Kinect Facebookissa: www.facebook.com/kinectsuomi

Kehittäjäyhteisön Kinect-ideoita

Hello Helsinki -tapahtuma: www.microsoft.fi/hellohelsinki

Comments (0)

Skip to main content