Oulussa testataan Windows Phoneja sekä -tabletteja koulutyössä


 

 

Oululainen Metsokankaan yhtenäiskoulu on valittu ainoana uutena suomalaiskouluna mukaan Microsoftin Partners in Learning for Schools -ohjelmaan. Ohjelman tavoitteena on tukea koulukulttuuria, jossa tieto- ja viestintäteknologia on luonnollinen ja arkipäiväinen osa koulujen toimintaa sekä rakenteellista ja pedagogista kehittämistä.

Metsokangas pääsee ohjelman myötä osaksi maailmanlaajuista opetusalan ammattilaisten verkostoa. Koulu saa ammatillisen verkoston myötä vertais- ja asiantuntijatukea oppimisen ja oppimisympäristön kehittämiseen sekä henkilökunnan rekrytointiin ja kouluttamiseen. Microsoft konsultoi myös koulun teknologisia ratkaisuja. Metsokangas valittiin mukaan hakemuksen perusteella – koulun innovatiivisuus ja panostukset oppimisympäristön kehittämiseen vakuuttivat raadin. Maailmanlaajuisesti uusia kouluja valittiin mukaan 63.

Seuraavan kerran kansainvälinen verkosto kokoontuu Microsoft Partners in Learning Global Forum -tapahtumassa Washington DC:ssä marraskuussa. Metsokangasta edustavat paikan päällä rehtori Kalle Komulainen, apulaisrehtori Anna-Kaarina Jääskeläinen sekä opettaja Otto Leskinen, joka toimii opettajakilpailun tuomaristossa. Tapahtuma kerää yhteen 700 opetusalan ammattilaista yli 75 maasta.

Metsokankaalla on jo testattu uusia teknologisia ratkaisuja opetustyössä. Kokonaisuuteen kuuluvat uudet mobiiliratkaisut. Oulun kaupunki ja Metsokangas ovat mukana kansainvälisessä Smart Urban Spaces (SUS) -hankkeessa. Kolmivuotisen hankkeen pääpaino on erityisesti mobiililaitteilla käytettävissä tilanne- ja paikkasidonnaisissa ratkaisuissa. Kouluympäristössä oppilaan päätelaitteina toimivat kosketusnäytölliset älypuhelimet ja tabletti-tietokoneet. Koululle on lähiviikkoina tulossa käyttöön Windows Phone -älypuhelimia ja Windows-tabletteja. 

Mobiiliratkaisujen avulla pystytään yhdistämään monipuolisesti teknologia, yhteisöllisyys ja vuorovaikutteinen oppiminen. Opitun tiedon jakaminen ja kommentointi helpottuu. Metsokankaalla halutaan lisätä teknologian avulla oppilaiden koulumotivaatiota sekä tukea koulun ja kodinvälistä yhteistyötä linkittämällä vanhemmat luontevasti oppimisympäristöön.

Tästä linkistä löytyvät ohjelmaan osallistuneet koulut ympäri maailman. Täältä löytyy Partners in Learning -ohjelmasta kertova video, jossa on mukana myös Partners in Learning -ohjelmaan ensimmäisenä suomalaiskouluna valitun oululaisen Ritaharjun oppilaita ja rehtori.

 

 

Comments (0)

Skip to main content