Kädentaitajuus kohtaa teknologian


Suunnittelijat, sepät, valurit, prässärit, vahantekijät, kivenistuttajat ja pintakäsittelijät loihtivat historiasta ammentavia ja tulevaisuuteen tähyäviä koruja Kalevala Korun toimitiloissa Helsingin Pitäjänmäessä. Harmaalla pienteollisuusalueella luodaan kauneutta noin 220 ihmisen voimin.

Korunvalmistuksen nykypäivää on teknologian tuki tuotannossa. Koko yrityksen liiketoiminnan sydämessä on uuden aikakauden toiminnanohjausjärjestelmä, joka nivoo tärkeimmät operatiiviset ohjelmistot yhteen. 3-D mallintaminen auttaa korujen suunnittelutyössä.

Kalevala Koru otti keväällä 2011 käyttöönsä Microsoft Dynamics AX:n, joka yhdistää yrityksen taloushallinnon, myynnin, tuotannon, varaston ja ostotoiminnan. Uuden järjestelmän myötä Kalevala Korun yritysryhmässä eri yritysten välinen tiedonsiirto on nyt jouhevampaa ja mukaan on mahdollista lisätä myös ulkomaisia toimipisteitä. Dynamics AX:n valintaan vaikuttivat järjestelmän toimialariippumattomuus, hyvät referenssit, tuttu käyttöliittymä ja Microsoftin vahva kumppaniverkosto.

Dynamicsin toimitti kokonaistoimituksena Pitäjänmäessä pääkonttoriaan pitävä Digia. Toimitukseen kuuluivat kaikki tarvittavat liittymät sekä varaston käsipääteratkaisu. Järjestelmä on toteutettu puhtaasti Microsoft-arkkitehtuurilla. Integraatioalustana käytettiin Microsoftin Biztalkia.

Uuden toiminnanohjausjärjestelmän myötä Kalevala Korussa on mm. onnistuttu muuttamaan tilaus-toimitusprosessia sutjakkaammaksi. Tämä näkyy muun muassa varastotyöntekijöiden tasaisempana työmääränä – sesonkiaikaankin töistä selvitään normaalin työajan puitteissa.

Toiminnanohjauksen tuoma läpinäkyvyys tukee myös myyntiä. AX helpottaa asiakaskyselyihin vastaamisessa, kun jokainen saa suoran näkymän tuotantoon omalta päätteeltään. Tarkentuneet myyntiennusteet puolestaan helpottavat tuotannon suunnittelua.

Lue lisää kädentaidon ja teknologian kohtaamisesta tuoreesta Circle-lehdestä.

Kuvassa projektista vastanneet Digian johtaja Anu Pitkänen ja Kalevala Korun tietohallintopäällikkö Tuula Aitta-aho.

Comments (0)

Skip to main content