Kurkistus verhon taakse – Microsoft Research 20 vuotta


Microsoftin tutkimusyksikkö Microsoft Research (MSR) täyttää syyskuussa 20 vuotta. Parikymmentä vuotta sitten Bill Gates kumppaneineen sai vision, jonka mukaan tietokoneet voivat jonain päivänä nähdä, kuunnella ja oppia. MSR perustettiin edistämään näitä tavoitteita yhteistyössä tutkimusyhteisöjen kanssa. Tänä päivänä MSR työllistää 12 tutkimusyksikössä 850 tutkijaa 60 eri tieteenalalla.

Viime vuonna MSR jalkautui ensimmäistä kertaa myös Suomeen, kun Microsoft ja Aalto-yliopisto sinetöivät tutkimusyhteistyönsä. Microsoftin ja Aalto-yliopiston yhteistyö alkoi kahdella projektilla. Ensimmäinen hankkeista etsii keinoja suojata internet-palveluita palvelinestohyökkäyksiä vastaan. Toisessa projektissa luodaan uusia konsepteja hakukoneteknologian hyödyntämiseen innovatiivisesti kotiympäristössä. Lisätietoja projekteista löytyy täältä.

Juhlavuoden kunniaksi MSR järjestää tällä viikolla keskustelutilaisuuksia tutkimusyksiköissään ympäri maailman. Keskusteluissa peilataan tämän hetken kuumimpia teknologiatrendejä, joita ovat mm. luonnollinen käyttöliittymä, ”big data” ja koneoppiminen – nämä trendit ovat muuttamassa pysyvästi ihmisten tapoja hyödyntää tietokoneita elämässään.

Lisätietoja aiheesta täältä sekä Microsoft Researchin juhlasivustolta.

Comments (0)

Skip to main content