Yksityisyyden suoja nettikäyttäjien suurin huolenaihe nyt ja tulevaisuudessa


Huomenna 6.elokuuta 20 vuotta täyttävä internet on liki kaikkien ihmisten käytössä. Tilastokeskuksen mukaan 86 prosenttia suomalaisista on käyttänyt internetiä ja yli puolet käyttää sitä useita kertoja päivässä.

Internetin käyttö ei kuitenkaan ole huolta vailla. Microsoftin tekemän nettikyselyn mukaan ihmiset ovat erityisen huolissaan yksityisyyden suojasta. Yli kymmenestä tuhannesta kyselyyn vastanneesta eurooppalaisesta 42 prosenttia piti yksityisyydensuojan katoamista suurimpana internetin käyttöön liittyvänä uhkana nyt ja tulevaisuudessa. Samalla kaksi kolmesta vastaajasta toivoi tulevaisuuden webin olevan sellainen, että siellä voi liikkua vapaasti ilman pelkoa, että joku seuraa liikkeitäsi koko ajan.

Microsoftin Internet Explorer 9 –selain on suunniteltu taklaamaan tämän päivän ja huomisen internetselailun haasteita. Sen lisäksi, että uusi selain auttaa ottamaan parhaan irti omasta koneesta ja tuomaan internetin entistä visuaalisempana esille, nostaa se tietoturvan uudelle tasolle. Esimerkiksi IE9:n InPrivate-selauksen avulla voi estää selaushistorian, väliaikaisten Internet-tiedostojen, lomaketietojen, evästeiden, käyttäjätunnusten ja salasanojen säilyttämisen selaimessa.

Tutkimustulokset liitetiedostona.

EMEA Future of the Web Survey - Survey Results.pdf

Comments (1)

  1. Security advisor says:

    As well as double internets and so on in multiple countries.

    they only need numbers and links to another doubled net, so they wont get caught

    via links to normal net if someone searches something in fake net.

Skip to main content