Partioliike pysyy ajan hermolla


Partiolaiset tunnetaan parhaiten lippukunnistaan, paraateistaan ja leireistään. Suurten tapahtumien järjestäminen ja noin 70 000 jäsenen järjestön toiminnan pyörittäminen vaativat paljon myös toimistotyöltä. Sitä tekevät palkattujen työntekijöiden lisäksi sadat vapaaehtoiset lukiolaisista yritysjohtajiin.

Yhtenäisten työkalujen olemassaolo on oleellista maailmanlaajuisen verkoston toiminnalle. Ympäri Suomen sijaitsevien piiritoimistojen lisäksi suurten tapahtumien hallinnoiminen ja johtaminen edellyttävät saumatonta toimintaa niin ihmisiltä kuin järjestelmiltäkin. Microsoftin tuotteista partiolaisten käytössä ovat esimerkiksi ryhmätyöalusta SharePoint, Exchange-sähköposti ja Office-ohjelmat.

Partion yhteistyö Microsoftin kanssa alkoi vuonna 2010 Hämeenlinnan Evolla järjestetyn Kilke-suurleirin alla. Noin 10 000 partiolaista kokoavat suurleirit vaativat paljon myös tietotekniikalta. Itse tapahtumassa oli käytössä 200 tietokonetta ja ennakkojärjestelyt edellyttivät kymmeniä työtunteja koneiden äärellä. Tietotekniikkaosaaminen on huomioitu myös partio-ohjelmassa, sillä esimerkiksi verkkoturvallisuus on hyvä taito myös partiolaiselle. Microsoftin ohjelmistolahjoituksen avulla partiolaiset voivat tehdä työtä viimeisimmillä työvälineillä ja säästää varoja itse ydintoimintaan.

  

  Suomen Partiolaisten ICT-koordinaattori Eero Tuomenoksa
  kertoo, että yhtenäisten työkalujen olemassaolo on oleellista
  maailmanlaajuisen verkoston toiminnalle.

Comments (0)

Skip to main content