Lisää töitä ja työntekijöitä – yhteistyöllä se sujuu!


Savonlinnan SharePoint Akatemia on todellinen yhteistyön voimannäyte. Jo ensimmäisen toimintavuotensa aikana muuntokoulutusohjelma työllistää jopa 40 työtöntä tai työttömyysuhan alaista IT-osaajaa Savonlinnan seudulla. Työntekijät ja -antajat ovat kohdanneet nopeasti ja konkreettisesti, kun mukaan lähteminen on tehty mahdollisimman helpoksi.

SharePoint Akatemia on täydennyskoulutusohjelma, jonka tavoitteena on työllistää Savonlinnan alueen työttömiä tai työttömyysuhan alaisia IT-osaajia yrityksiin, jotka etsivät Microsoft Sharepoint-teknologian osaajia. Yrityksille SharePoint Akatemia tarjoaa kaivattuja SharePoint-teknologiaosaajia ja Savonlinnalle uusia veronmaksajia. Savonlinnan kilpailuetuja ovat osaajien lisäksi edulliset toimitilat, työntekijöiden vähäinen vaihtuvuus ja etabloituville yrityksille myönnettävä pk-yritysten aloitustuki.

Interaktiivisen koulutuksen etäopiskelujaksoilla hyödynnetään uusia työvälineitä, kuten Live Meeting -verkkoneuvotteluja, pikaviestimiä ja sosiaalista mediaa. Uudet teknologiat mahdollistavat tietotyön tekemisen missä vain.

Hanke syntyi Microsoftin aloitteesta Savonlinnan seutukunnan, elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen, Savonlinnan ammatti- ja aikuisopiston ja päteviä työntekijöitä etsineiden IT-yritysten tiiviinä yhteishankkeena. Hankkeeseen liittyvästä hallinnosta vastaa Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ELY.

   

Comments (0)

Skip to main content