Suomen joukkue sijoittui 18 parhaan joukkoon Imagine Cup -teknologiakilpailussa


Suomen joukkue Team 25K ylsi maailman 18 parhaan joukkoon tänä vuonna New Yorkissa järjestettävässä maailmanlaajuisessa Imagine Cup -teknologiakilpailussa. Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoista koostuva joukkue kilpaili ratkaisullaan, jolla pyritään ehkäisemään lasten ja nuorten kokemaa ”mobiilikiusaamista” sekä pedofilian vaaraa. Kilpailu ei ollut turkulaisopiskelijoille ensimmäinen, sillä sama joukkue sijoittui viime vuonna maailman kuuden parhaan joukkoon projektillaan ”Signbook”.

Suomalaisjoukkueen Vigilis-nimeä kantava projekti keskittyy tunnistamaan digitaalisen kiusaamisen aikaisessa vaiheessa ja tarjoamaan työkaluja nuorten kiusaamisen ja pedofilian vähentämiseksi. Vigilis varoittaa jos nuoren puhelimeen tulee sopimattomia sanoja sisältäviä viestejä tuntemattomilta lähettäjiltä. Sovelluksella halutaan suojella lapsia ja nuoria kiusaajilta ja pedofiileiltä sekä auttaa tapausten tunnistamisessa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Imagine Cup on maailman suurin opiskelijoille järjestettävä teknologiakilpailu, joka järjestetään vuosittain. Tämän vuoden kilpailun aiheena ovat YK:n globaalit kehitystavoitteet teemalla "Kuvittele maailma, jossa teknologia auttaa ratkaisemaan vaikeimmat kohtaamamme ongelmat". Kilpailu kokoaa yhteen maailman lupaavimmat nuoret kyvyt ratkomaan nykypäivän haasteita luovuuden ja teknologian avulla. Suomesta kilpailuun rekisteröityi tänä vuonna n. 500 opiskelijaa. New Yorkissa loppukilpailun voitosta on taistellut yhteensä 124 joukkuetta 73 eri maasta.

Tutustu suomalaisjoukkueen Vigilis-projektiin Team 25K:n esittelysivulla.
Tuoreimmat uutiset voit lukea Imagine Cup –blogista.
Lisätietoja Imagine Cup –sivuilta sekä Microsoftin Jukka Wallasvaaralta.

 

Team 25K:n jäsenet Johannes Maliranta, Petteri Lehtonen sekä Kimmo Koski                                                                                              

Comments (0)

Skip to main content