Mitä uusi Windows Phone tuo tullessaan?


Paitsi että Mango on mehevä hedelmä on se myös tuoreen Windows Phone -mobiilikäyttöjärjestelmän koodinimi. Uusi älypuhelinversio tuo nimensä antaman lupauksen mukaisesti yli 500 uutta mehevää ominaisuutta, jotta yhteydenpito ihmisten välillä, erilaiset sovellukset ja internetin käyttö olisi entistäkin helpompaa ja fiksumpaa.

Uusi ohjelmisto tuo parempaa käytettävyyttä niin yrityskäyttäjille kuin kuluttajille ja se on maksuton kaikille nykyisille Windows Phone 7:n käyttäjille. Päivitys tuo mukanaan monta uutta kieliversiota. Uusia Windows Phone -älypuhelimia on luvassa ensi syksynä useilta eri laitevalmistajilta ja niitä on saatavilla myös suomenkielisinä. 

Mielenkiintoisia uudistuksia ovat mm.:

  • Keskustelunäkymässä on mahdollista siirtyä helposti tekstiviestien, multimediaviestien, Facebookin ja Windows Live Messenger -keskusteluiden välillä saman henkilön kanssa.
  • Ryhmäkontaktit voi personoida aloitusnäytön ikoneihin niin, että näet päivitykset nopeasti ja pystyt laittamaan tekstiviestin, mailin tai chatin koko ryhmälle suoraan aloitusnäytöltä.
  • Voit linkittää monta sähköpostiosoitetta yhteen postilaatikkoon.
  • Voit nostaa sähköpostihakemiston suoraan aloitusnäkymään.
  • Facebookin ja Liven lisäksi henkilöiden yhteystietoihin päivittyvät heidän tilapäivityksensä Twitter- ja LinkedIn-palveluista sekä Facebook-paikkapäivitykset.
  • Voit tunnistaa kuvassa olevan henkilön ja tallentaa tiedon kuvan mukana.

Yrityskäyttäjän kiinnostuksen herättää se, että Office Mobile 2010 löytyy kaikista laitteista Office Hubin muodossa. Näin käyttäjä voi avata ja muokata Office-tiedostoja puhelimessa, sähköpostin liitteissä tai SharePoint-työtiloissa.  Mango myös yhdistää puhelimen Office-tiedostot yhteen myös Office 365:n ja Live SkyDrive -pilvipalveluiden kanssa. Näin käyttäjällä on esimerkiksi maksuttomassa SkyDrivessa 25 gigatavua tallennustilaa.

Lync Mobile for Windows Phone  puolestaan tuo yrityksen pikaviestinnän ja läsnäolotiedot puhelimeen ja auttaa pysymään yhteydessä kollegoihin tien päällä. Lync-sovellus tulee ladattavaksi maksuttomana Marketplaceen, mutta sen käyttö edellyttää, että yritys käyttää Lync-palvelinta, Lync-palvelu on saatavilla Microsoftin kumppaneilta tai Office 365:sta.

Microsoft julkisti Windows Phonen uuden version lehdistötilaisuudessa New Yorkissa tänään. Lisätietoa, kuvia ja videota Mangosta löytyy Windows Phone Newsroomissa. Kehittäjätyökalut ovat ladattavissa maksutta täällä.

 

 

Comments (0)

Skip to main content