Seniorit liikuttavan pelikonsolin kimpussa


Ikäihmiset sukelsivat pelien maailmaan eilen Helsingin Töölössä Kalliolan setlementin ja Microsoftin järjestämässä peli-iltapäivässä. Senioritalo Sandelsiin oli saapunut monikymmenpäinen joukko innokkaita ikäihmisiä kokeilemaan miltä tuntuu pelata konsolipelejä ilman minkäänlaista peliohjainta tai kaukosäädintä.  Tilaisuudessa asiantuntijat kertoivat myös pelaamisen ja liikunnan merkityksestä senioreiden hyvinvoinnille sekä seniorivertaisohjaajat opastivat turvallista internetin käyttöä erilaisissa arkipäivän tilanteissa.

  
 
Pelaaminen auttaa pitämään ikäihmisen aivot kunnossa. Alzheimer-yhdistyksen muistineuvoja Jari Jokiluhta kertoi kuinka esimerkiksi pelaaminen, riittävä lepo ja arkiliikunta pitävät aivot virkeinä. Ikäihmisten liikuntaan erikoistunut fysioterapeutti Marita Pulkkinen korosti myös liikunnan merkitystä hyvinvoinnille. Vuoden liikuntatuotteeksi 2010 valittu Xbox Kinect saikin ikäihmiset ylös tuoleilta. Moni seniori pelasi ensimmäistä kertaa elämässään, mutta hetkessä ilmassa oli kisatunnelmaa, kun keilat kaatulivat ja helmat heiluivat tanssin pyörteissä.

Microsoft ja Kalliolan setlementti ovat tehneet yhteistyötä ikäihmisten tietotekniikkataitojen kohottamiseksi jo vuodesta 2005. Kalliolan setlementin Senioreiden tietotupatoiminnan tavoitteena on ehkäistä ikäihmisten syrjäytymistä tietoyhteiskunnasta sekä tietoteknisten valmiuksien kehittäminen. Microsoft on tukenut hanketta sekä  taloudellisesti että ohjelmistolahjoituksin ja yrityksen vapaaehtoiset työntekijät ovat olleet mukana kouluttamassa seniori vertaisohjaajia. Lisätietoja hankkeesta Microsoftilla vastanneelta Teija Laineelta.

Comments (0)

Skip to main content