KMS serveri ümbertõstmine


Minult on paar korda küsitud, et kuidas saaks KMS aktiveerimist tegeva serveri funktsionaalsus tõsta teise serveri peale. Näiteks on olemasolev KMS server vaja ümber installeerida või on mõni teine server sobilikum. KMS ümbertõstmise protseduur on iseenesest väga lihtne – vanas kohas KMS teenused maha installeerida ja uue serveri peal need installeerida. Olemasolev loendur (count) kaasa ei tule. Teisisõnu hakkab uus KMS server uuesti seda loendurit nullist kasvatama ja peaks üle kriitilise arvu olevate masinate korral selleni kiiresti jõudma.

Natuke nüüd lähemalt mahainstalleerimisest. Kõigepealt võib veenduda, et me ikka õige masina peal olema. Selleks võib anda KMS masinal Command Promptis käsu (üldiselt pole cscripti vaja isegi ette panna):

cscript slmgr.vbs /dlv

ja Office 2010 KMS host korral ka:

cscript slmgr.vbs /dlv bfe7a195-4f8f-4f0b-a622-cf13c7d16864

Väljundiks tuleb üldiselt hunnik juttu, kus kohe alguses on “Description” väli, kus kirjas vastavalt “Windows Operating System - Windows Server(R), VOLUME_KMS_R2_B channel” või “Microsoft Office 2010 KMS, VOLUME_KMS channel” (või midagi sarnast).

Järgmisena installeerimegi maha KMS teenuse käsuga:

cscript slmgr.vbs /upk

ja Office 2010 KMS jaoks:

cscript slmgr.vbs /upk bfe7a195-4f8f-4f0b-a622-cf13c7d16864

Nüüd on meil aktiveerimata masin, millele tuleks võti anda ja aktiveerida. Üks võimalus on teha seda Control Panel ja System alt, kus sisestame uue võtme, mille peale üritatakse kohe seda ka aktiveerida. Teine võimalus, et teeme seda Command Promptis juba tuttava käsuga. Kui KMS teenus tuleb teise masina peale, siis oleks mõttekas olemasolev masin ka aktiveerida KMS kliendi võtmega (vaata vaikimisi KMS klienti võtmeid varasematest artiklitest Product activation, KMS vs MAK ja Office 2010 aktiveerimine). Kui endine KMS host masin oli Windows Server 2008 R2 Standard, siis võti on YC6KT-GKW9T-YTKYR-T4X34-R7VHC ja käsk ise:

cscript slmgr.vbs /ipk YC6KT-GKW9T-YTKYR-T4X34-R7VHC

ja aktiveeerimiseks:

cscript slmgr.vbs /ato

Nüüd peaks endine KMS host masin olema tavaline KMS kliendi masin ja käsk cscript slmgr.vbs /dlv annab “Description” väljale “Windows Operating System - Windows Server(R), VOLUME_KMSCLIENT channel” väärtuse.

Lisaks tuleb kustutada või uuendada DNS serveris KMS serveri kirjet. See on SRV kirje ja asub _tcp all nimega _VLMCS. Kui KMS saab teise serveri peal asuma, siis tuleks kirjes asendada vana KMS serveri nime uue serveri nimega.

Nüüd on KMS server eemaldatud ja uuel serveril vaja see peale panna. Kuidas seda teha on kirjeldatud varasemates artiklites Product activation, KMS vs MAK ja Office 2010 aktiveerimine.

Comments (0)

Skip to main content