Exchange MVP


1. aprillil sain Microsofti käest e-maili, milles teatatakse minu kinnitamisest Exchange MVP-ks. Ja see ei olnud aprillinali!!! Smile Teisisõnu olen nüüd aasta jooksul samuti üks mitmest Eesti MVP tiitli kandjast, mida ei ole võimalik saada eksamite tegemisega. Mis puutub järgmistesse tiitlitesse (pean silmas Exchange alal), siis ainuke võimalus ongi teha ära MCM ja MCA. Paraku on ainuüksi osavõtutasu ligikaudu 19000$, elamine ja sõit tuleb veel juurde lisada. 2 aastat tagasi oli põhimõtteliselt võimalus Microsofti kulul osaleda OCS MCM programmis, aga kahjuks halbade asjaolude kokkulangemisega jäi see siiski ära. Igaljuhul sponsorid, olete alati oodatud minu MCM-ks saamist toetama. Smile

MVP

Comments (4)

 1. Anonymous says:

  Ma annan endale ise tööd 🙂 MS võiks ju ka natuke pinnida, kui sellest osavõtutasust lahti saaks, siis võiks isegi mõelda.

 2. Gunnar says:

  Ma olen aru saanud asjast nii, et MCM ja MCA on asjad, mille peale teed ise või teed koos tööandjaga investeeringu. Tööandjaga koos investeerides on asi muidugi nii, et pead olema ennast väga hästi tõestanud ja kindlasti on diili sisuks see, et koostöö kestab mitu aastat (ma arvan, et alla 5 aasta kindlasti jutuks ei tule, pigem 10). Hea plaan oleks liituda (või miks mitte ise teha) mõne Exchange teemadele fokuseerunud ettevõttega ja kohe algul rääkida läbi ka oma arengukava koos MCM ja MCA teemadega. Samas… võid ka ise investeerida – need serdid nii palju kui lugenud olen viivad su täiesti uuele tasemele.

 3. Gunnar says:

  Ma püüan vaikselt hakata valmistuma selleks, et SP osas mõni suur sert ära teha. Ma arvan, et ma valmistun selleks ette oma aastakese. Kui mitte rohkem. Sest arvatavasti on seal palju asju ka infra teemadel, mis minu jaoks suht kauge teema (veel). Eks selle aja jooksul jõuab step-by-step ka rahalised võimalused mõelda-leiutada-saavutada. Oluline on järjepidev tegutsemine eesmärgi suunas, siis laabub enamasti kõik nagu iseenesest.

 4. Jaanus says:

  Mis seal ikka, palju õnne 🙂 Tulebki hiiule näidata et ka Maarjamaal on piisavalt pädevaid inimesi.

Skip to main content