Security Advisory 2718704 – joidenkin Microsoftin juurivarmenteeseen perustuvien varmenteiden peruuttaminen


Microsoft on julkaissut uuden Security Advisoryn 2718704 otsikolla “Unauthorized Digital Certificates Could Allow Spoofing”. Security Advisory liittyy sovellusten allekirjoittamisessa käytettyihin varmenteisiin ja niiden luottamuksen peruuttamiseen Windows-käytöjärjestelmässä varustetuissa järjestelmissä. Ongelman taustalla on kohtuullisen paljon julkisuutta saanut Flame-niminen haittaohjelma. Microsoft on haittaohjelmaa tutkiessaan havainnut, että jotkut sen komponentit on allekirjoitettu käyttämällä joihinkin Microsoftin Intermediate-varmenteisiin (ja sitä kautta Microsoftin juurivarmenteeseen) perustuvia varmenteita. Nämä Intermediate-varmenteet on alun perin tarkoitettu käytettäviksi Terminal Services -lisenssien yhteydessä, eikä niitä suinkaan ole tarkoitettu ohjelmistojen allekirjoittamiseen. Tästä syystä Advisoryn yhteydessä julkistettu päivitys peruuttaa näiden Intermediate-varmenteiden luottamuksen kaikissa Windows-järjestelmissä.

Päivitys koskee siis kaikkia Windows-käyttöjärjestelmällä varustettuja järjestelmiä. Päivitys toimii niin, että se asettaa kolme kyseessä olevaa varmennetta luottamattomien varmenteiden listalle, jolloin näitä varmenteita tai niihin perustuvia varmenteita ei enää hyväksytä niissä Windows-järjestelmissä, joihin päivitys on asennettu:

Päivitys on julkaistu Windows Update- ja Microsoft Update -palvelujen sekä Windows Server Update Services -palvelun kautta. Lisäksi yksittäiset päivitykset voi ladata Microsoftin Download-palvelusta. Linkit yksittäisiin korjauksiin löytyvät KB-artikkelista osoitteessa http://support.microsoft.com/kb/2718704/en-us.

Lisätietoja löytyy seuraavista osoitteista:
http://technet.microsoft.com/en-us/security/advisory/2718704
http://blogs.technet.com/b/msrc/archive/2012/06/03/microsoft-releases-security-advisory-2718704.aspx
http://blogs.technet.com/b/srd/archive/2012/06/03/microsoft-certification-authority-signing-certificates-added-to-the-untrusted-certificate-store.aspx
http://support.microsoft.com/kb/2718704/en-us

Comments (0)

Skip to main content