Pohjois-Amerikan kesäaikaan liittyvä muutos


Keskiviikon aamupäivän perinteinen tietoturvapäivityksiä koskenut webcast hyödynnettiin tietoturvapäivitysten puuttuessa hiljattain tapahtuneen, Yhdysvaltoja ja Kanadaa koskeneen kesäaikamuutoksen läpikäyntiin. Jos et ehtinyt mukaan webcastiin, mutta aihe kiinnostaa, voit käydä katsomassa tallenteen täällä.


Taustalla on siis Yhdysvaltojen ja Kanadan ksäajassa tapahtunut muutos, joka pidentää kesäaikaa neljällä viikolla. Maissa siiryttiin kesäaikaan tänä vuonna kolme viikkoa aiemmin,ja muutos tapahtui viime viikonloppuna, 11. maaliskuuta. Miten tämä vaikuttaa Suomeen ja suomalaisiin tietojärjestelmiin? Koska kesäaikaan siirryttiin Pohjois-Amerikassa eri aikan kuin aiemmin, pitää tietojärjestelmiin tehdä vastaavanlainen muutos, jotta aika on kohdallaan. Tämä vaikuttaa Microsoftin tuotteissa lähinnä käyttöjärjestelmiin ja Exchange-palvelimeen, eli vähintäänkin kalenterijärjestelmiin, joissa on käyttäjiä Pohjois-Amerikassa, sekä myös sellaisiin tietojärjestelmiin, joissa vaihdetaan aikakriittisiä tai aikaleimattuja tietoja Yhdysvalloissa tai Kanadassa olevien järjestelmien kanssa.


Microsoft on koonnut aiheesta siuston, joka löytyy osoitteesta http://www.microsoft.com/dst2007. Lisätietoja löytyy myös aihetta käsittelevästä blogista. Kannattaa huomata, että Exchangen tapauksessa on syytä paitsi asentaa palvelimeen tuleva päivitys, myös muuttaa olemassa olevien kalenterimerkintöjen aika kohdalleen käyttämällä sitä varten tehtyjä työkaluja. Lisätietoja löytyy yllä mainituista osoitteista.


Webcastin aikana tuli esille pari kysymystä, joihin vastaukset alla:
Kysymys: Onko päivitys mukana hiljattain julkaistussa Windows Server 2003:n Service Pack 2:ssa?
Vastaus: Ei ole.


Kysymys: Miten KB-artikkeli 931836 liittyy tähän aiheeseen?
Vastaus: Tuo KB-artikkeli on koontiartikkeli, johon on koottu linkit kaikkiin DST-päivityksiin eri Windows-käyttöjärjestelmissä.

Comments (0)

Skip to main content