Ennakkotieto joulukuun 2006 tietoturvapäivityksistä


Normaalin kuukausittaisen julkaisuaikataulun mukaisesti ensi tiistaina 12.12.2006 klo 20.00 Suomen aikaa Microsoft julkistaa tämän hetkisen tiedon mukaan kuusi (6) uutta tietoturvatiedotetta:

  • Viisi (5) tiedotteista koskee Microsoft Windows -käyttöjärjestelmää. Näiden tiedotteiden korkein luokitustaso on Kriittinen (Critical). Tiedotteissa kuvatut päivitykset ovat tunnistettavissa MBSA-sovelluksen (Microsoft Baseline Security Analyzer) ja EST-työkalun (Enterprise Scanning Tool) avulla. Jotkin päivityksistä vaativat järjestelmän uudelleenkäynnistyksen asennuksen jälkeen.  • Yksi (1) tiedotteista koskee Microsoft Visual Studio -ohjelmistoa. Tiedotteessa kuvattujen päivitysten korkein luokitustaso on Kriittinen (Critical) ja ne ovat tunnistettavissa MBSA-sovelluksen (Microsoft Baseline Security Analyzer) ja EST-työkalun (Enterprise Scanning Tool) avulla. Tiedotteessa kuvatut päivitykset saattavat vaatia järjestelmän uudelleenkäynnistyksen asennuksen jälkeen. 


Tietoturvatiedotteissa kuvattujen päivitysten lisäksi Microsoft julkaisee kymmenen (10) muuhun kuin tietoturvaan liittyvää päivitystä Microsoft Update (MU) -sivuston ja Windows Server Update Services (WSUS) -palvelun kautta, sekä neljä (4) muuhun kuin tietoturvaan liittyvää päivitystä Windows Update (WU) -sivuston ja Software Update Services (SUS) –palvelun kautta.


 


Edellä mainittujen päivitysten lisäksi Microsoft julkaisee päivitetyn version Malicious Software Removal Tool -työkalusta.


 


Ennakkotiedon tavoitteena on helpottaa ja parantaa rietoturvapäivitysten testauksen ja jakelun suunnittelua ja toteutusta. Tiedotteista lähetetään myös normaali koosteviesti n. 12 tunnin kuluessa tiedotteiden julkaisemisen jälkeen.


 


Ennakkotieto löytyy myös Webistä (englanninkielinen).


 


Marraskuussa järjestämme aiempien kuukausien tapaan Webcastin, jonka aiheena on käydä läpi syyskuun tietoturvapäivitykset. Webcast järjestetään keskiviikkona 13.12. klo 15.00. Tarkempia tietoja ilmoittautumisesta ja osallistumisesta Webcastiin löytyy täältä.  

Comments (0)

Skip to main content