Nuori Yrittäjyys ry ja Microsoft yhteistyöhön: Yrittäminen ja teknologia sytyttävät nuorissa kipinän


Nuori Yrittäjyys ry ja Microsoft Oy aloittavat laajan yhteistyön, jonka tavoitteena on tarjota nuorille eväitä yrittäjyyteen sekä kehittää nuorten tieto- ja viestintäteknologiataitoja ja siten parantaa heidän työllistymismahdollisuuksiaan.

Hankkeille, joiden tarkoitus on antaa nuorille työvälineitä ja taitoja muuttaa omaa elämäänsä, on nyt enemmän kysyntää kuin kenties koskaan aikaisemmin: nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut EU-alueella talouskriisin alkamisen jälkeen.

Nuori Yrittäjyys -järjestön ja Microsoftin yhteisresepti tilanteen parantamiseksi on vahvistaa nuorten yrittäjämäistä asennetta ja aktiivista toimintaa lisäämällä 16–25-vuotiaiden nuorten yrittäjyystietoa, yrittäjyyskokemuksia, työelämävalmiuksia ja oman talouden hallintaa sekä kehittää heidän teknologiataitojaan.

Yhteistyö on osa Microsoftin maailmanlaajuista YouthSpark-ohjelmaa.

“Yhteistyössä kumppaneidemme, eri järjestöjen ja yritysten kanssa, haluamme antaa miljoonille nuorille paremmat työvälineet tulevaisuutta varten sekä auttaa heitä ymmärtämään oma potentiaalinsa,” Microsoft Oy:n tietoyhteiskuntasuhdejohtaja Max Mickelsson summaa YouthSpark-ohjelman tavoitteita.

Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Virpi Utriaisen mukaan Microsoft-yhteistyö tavoittaa Suomessa tuhansia nuoria.

”Haluamme sytyttää nuorissa kipinän vaikuttaa omaan tulevaisuuteen ja kokeilla omia ideoitaan. Haastamme nuoret taklaamaan teknologian avulla tämän päivän yhteiskunnallisia ongelmia ja samalla tuomme sovelluskehittämisen osaksi yrittäjyyttä. Microsoft-yhteistyö ulottuu muun muassa Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan ja NY 24h -innovaatioleireille. Tekeillä on myös oppimateriaali, joka edistää Z-sukupolven osaamista ja kilpailukykyä alan nopean kehityksen keskellä.”

Urban Challenge@Turku näyttää millainen Turun pitäisi olla 2030

Nuori Yrittäjyys ry:n ja Microsoftin yhteistyö julkistettiin tänään 19.4. Urban Challenge@Turku -tapahtuman yhteydessä. Turkulaisille korkeakouluopiskelijoille suunnatun monitieteisen innovaatioleirin tehtävänä oli kehittää kaupunkiympäristöön soveltuvia uusia palveluinnovaatioita ja toimintamalleja turkulaisten ja microsoftilaisten antamien haasteiden pohjalta.

Nuori Yrittäjyys ry:n, Turun yliopiston, Turun kaupungin ja Microsoftin koolle kutsuma leiri yhdisti nuorten taidot ja uuden teknologian tuomat mahdollisuudet ratkaisuiksi, jotka eivät ainoastaan näytä suuntaa Turulle, mutta myös koko suomalaiselle yhteiskunnalle.

”Tämä tapahtuma on ollut hieno esimerkki siitä, mihin yhdessä pystymme ja millaisia rohkeita ajatuksia nuorissa piilee. Tulemme esittämään vastaavia haasteita lähitulevaisuudessa monessa muussakin yhteydessä ja on erittäin mielenkiintoista nähdä, millaisen innovaatiomeren läpi nuoret meitä kuljettavat tämän yhteistyön aikana”, Mickelsson pohtii.

Microsoft työskentelee Nuori Yrittäjyys -järjestön kanssa 20:ssa Euroopan maassa tarjoamalla järjestölle ohjelmistoja, taloudellista tukea sekä vapaaehtoistyötä. Alkuviikosta kumppaneiden toimesta Tukholmassa järjestetty Innovative for Good -tapahtuma kokosi 80 sosiaalisesti verkostoitunutta eri alojen pohjoismaista nuorta yhteen. Osanottajista 20 tuli Suomesta. Tapahtuman pyrkimyksenä oli saattaa yhteen eri alojen mielipidejohtajia, joilla on uudenlaisia ajatuksia tämän päivän sosiaalisista ja taloudellisista haasteista. Tukholmassa käydyissä keskusteluissa nousi esille erityisesti nuorten huonot työllistymismahdollisuudet ja miten yrittäjyys ja teknologiataidot voisivat olla yksi ratkaisu tähän ongelmaan.

Tutustu nuorten Urban Challenge @ Turku -tapahtumassa kehittämiin ideoihin Nuori Yrittäjyys ry:n sivuilla.

 

Lisätätietoja:

Virpi Utriainen, Nuori yrittäjyys ry, toiminnanjohtaja, p. 040 701 3038, virpi@nuoriyrittajyys.fi

Max Mickelsson, Microsoft Oy, tietoyhteiskuntasuhdejohtaja, p. 050 499 9776, maxmick@microsoft.com

 

Microsoft

Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 94 000 työntekijää yhteensä 112 maassa. Heinäkuussa 2012 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 73,72 miljardia US dollaria.

Nuori Yrittäjyys ry

Nuori Yrittäjyys ry tarjoaa yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta tukevia opinto-ohjelmia 7–25 -vuotiaille nuorille koulujen ja oppilaitosten kautta. NY Yrittäjyyskasvatuksen polku on kymmenen opinto-ohjelman kokonaisuus, joka tarjoaa käytännönläheisiä yhteistyömuotoja nuorten yrittäjyysasenteen, työelämävalmiuksien sekä oman talouden hallinnan vahvistamiseen. Tekemällä oppimiseen perustuva toiminta vahvistaa myös konkreettisesti nuorten ja elinkeinoelämän yhteistyötä. Lukuvuonna 2011–2012 NY-ohjelmiin osallistui 10 395 lasta ja nuorta. NY on voittoa tavoittelematon yhdistys, ja se kuuluu kansainväliseen kattojärjestöön Junior Achievement Worldwideen. Suomessa toiminta alkoi vuonna 1995.


Comments (0)

Skip to main content