Aki Siponen Suomen Microsoftin teknologiajohtajaksi


Microsoft Oy:n teknologiajohtajaksi on nimitetty Aki Siponen, 55. Hän toimii asiantuntijana tietotekniikan hyödyntämisessä julkishallinnossa. Siponen siirtyy tehtävään puolustusministeriön tietohallintojohtajan tehtävästä. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 29.4.2013 ja on myös Microsoftin johtoryhmän jäsen.

Aki Siposella on kattava kokemus sekä julkishallinnon tietotekniikka-asioista että teknologian konsultoinnista. Ennen puolustusministeriön virkaa Siponen työskenteli muun muassa valtiovarainministeriössä sekä Capgemini Finland Oy:ssä johtavana teknologiakonsulttina 2000–2005. Koulutukseltaan Siponen on diplomi-insinööri ja taustaltaan business-analyytikko.

”Olen todella innoissani uudesta tehtävästä. Tietotekniikan murros luo myös julkishallintoon uusia mahdollisuuksia nopeuttaa kehitystä ja muuttaa työn luonnetta. Julkishallinnon organisaatioissa sekä johdolta että tietohallinnolta tarvitaan uudenlaista ajattelua. Suomalaisen yhteiskunnan kilpailukyvyn varmistamiseksi on ennakkoluulottomasti toteutettava uuden työn ratkaisuja organisaatioiden kaikilla tasoilla”, Siponen näkee.

Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Ari Rahkosen mukaan Siponen tuo teknologiajohtajana taloon lisää arvokasta julkishallinnon tietotekniikan kokemusta. Yhdessä Siposen kanssa Microsoft pystyy syventämään entisestään dialogia asiakkaiden kanssa ja käymään aktiivista keskustelua Microsoft-teknologioiden mahdollisuuksista.

”Suomi on mielenkiintoisessa murrosvaiheessa ja meillä on paljon pelissä. ICT2015-työryhmän suuret hankkeet, tuottavuuden parantamisen tarve niin yksityisellä kuin julkisellakin puolella ja tietotyön luonteen muuttuminen puhuttavat lähes kaikissa organisaatioissa. Teknologiajohtajan rooli on kaikissa näissä merkittävissä aiheissa Microsoftille strategisen tärkeä”, Rahkonen alleviivaa.

 

Lisätietoja:

Aki Siponen, teknologiajohtaja, Microsoft Oy,  p. +358 50 351 2690

Ari Rahkonen, toimitusjohtaja, Microsoft Oy, p. +358 40 515 5212, ari.rahkonen@microsoft.com


Comments (0)

Skip to main content