Norstat Finland tutkimus: Windows on kiinnostavin tablet-käyttöjärjestelmä


Tabletin omistajista 34 prosenttia sanoo, että Windows on kiinnostavin käyttöjärjestelmä tällä hetkellä. Windowsin houkuttelevuus on tätäkin suurempi niiden henkilöiden keskuudessa, joilla ei ole vielä tablettia, mutta aikovat ostaa tai harkitsevat ostamista. Heistä 48 prosenttia pitää Windows-käyttöjärjestelmää kiinnostavimpana.

Norstat Finlandin tuoreen tutkimuksen* mukaan Windows-tabletit ovat tällä hetkellä markkinoiden kuuminta tavaraa. Tietyissä kohderyhmissä (yli 45-vuotiaat) yli puolet piti Windows-pohjaisia tabletteja kaikkein kiinnostavimpina. Kokonaisuudessaan kiinnostus Windows-käyttöjärjestelmää kohtaan on korkein henkilöiden keskuudessa, jotka eivät vielä omista tablettia. 

Tablet-markkinoilla on vielä paljon tilaa, sillä tutkimuksen mukaan vasta noin joka viidennessä suomalaiskotitaloudessa on tablet-tietokone. Kahdeksan prosenttia tabletin jo omistavista sanoo hankkivansa varmasti uuden tabletin seuraavan kuuden kuukauden aikana. Uuden tabletin hankintaa harkitsee 22 prosenttia niistä, joilla on jo tabletti.

”Windows-tablettien helppokäyttöisyys ja monipuolisuus selvästi puhuttelevat käyttäjiä. Muihin tablet-käyttöjärjestelmiin verrattuna Windows-tableteilla pystyy viihdekäytön lisäksi työskentelemään tehokkaasti. Yhdellä laitteella pärjää nyt ihan oikeasti”, Microsoft Oy:n kuluttajaliiketoimintajohtaja Ville Paasonen näkee.

Windows 8 RT -tablettien vahvuuksiksi Paasonen mainitsee monipuoliset personointimahdollisuudet, turvallisuuden sekä laitteiden mukana tulevan Office-paketin. Norstatin tutkimuksen mukaan kahdelle kolmasosalle niistä, joilla ei vielä ole kotitaloudessa tablet-konetta, Office-ohjelmistojen käyttömahdollisuus on erittäin tai melko tärkeää.

”Yrityksiä ja organisaatioita kiehtoo, että Windows-tabletit toimivat kuten aidot PC:t. Laitteet ovat integroitavissa työnantajan järjestelmiin helposti, turvallisesti ja kustannustehokkaasti”, Paasonen kertoo.

Kauppa käy

Myös jälleenmyyntikentässä on nopeasti nähty Windows-tablettien saapumisen vaikutukset kysyntään.

”Asiakkaat ovat olleet erittäin kiinnostuneita Windows-tableteista ja kauppa on käynyt hyvin. Se, että asiakas voi valita juuri itselleen sopivan kokonaisuuden eri laitevalmistajien tuotteista, selvästi puhuttelee ihmisiä. Jos haluat käyttää Nokian puhelinta ja Acerin tablettia niin Windows-ekosysteemi tekee sen mahdolliseksi”, divisional merchandise manager Jarmo Salmi Stockmannilta toteaa.

 

*Norstat Finland selvitti tablet-tietokoneiden omistamista ja hankintaa viikkojen 8-9 aikana suomalaisten keskuudessa. Tiedonkeruu tapahtui Norstat Finlandin viikoittain toteutettavassa Omnibus-tutkimuksessa. Tutkimus edustaa15-74 -vuotiaita suomalaisia iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan, pois lukien Ahvenanmaan maakunta. Tutkimus toteutettiin sekä puhelimella että Norstat Finlandin internet-kuluttajapaneelissa. Kummallakin menetelmällä tehtiin 500 haastattelua, joissa kysymykset olivat samat.

 

Lisätiedot:

Microsoft Oy

Camilla Lindfors, viestintäjohtaja, puh. 040 838 6686, camilla.lindfors@microsoft.com 

Stockmann

Jarmo Salmi, divisional merchandise manager, puh. 0500 970 950


Skip to main content