Tutkimus: Windows Phone valitaan sen helppokäyttöisyyden vuoksi


Microsoftin Marketvisiolla toteuttaman tutkimuksen mukaan suomalaiset Windows Phone -käyttäjät ovat tyytyväisiä laitteeseensa ja käyttävät sitä monipuolisesti niin töissä kuin vapaalla. Jopa 86 % suomalaisista Windows Phone -käyttäjistä pitää puhelintaan helppokäyttöisenä, ja puolet vastaajista valitsi laitteen juuri sen selkeyden ja helppokäyttöisyyden vuoksi.

Suomalaiset Windows Phone -puhelinten käyttäjät ovat selvästi mieltyneitä puhelimiinsa, ja lähes kaksi kolmasosaa vastaajista suosittelisi Windows Phonea myös ystävilleen. Tärkein valintakriteeri älypuhelimissa mallista riippumatta oli helppokäyttöisyys, ja se oli myös ominaisuus, jota Windows Phonen käyttäjät puhelimessaan eniten arvostivat”, Marketvision tutkimusjohtaja Katriina Valli kommentoi.

Jopa 76 % vastaajista piti Windows Phonen käyttöönottoa helppona. Käyttökokemuksen tekevät erityisen helpoksi Live Tiles -tapahtumaruudut, joiden avulla käyttäjä näkee yhdellä silmäyksellä itselleen tärkeimmät ihmiset ja asiat heti aloitusruudullaan. Helppokäyttöisyyden ja tyylikkyyden lisäksi Windows Phone -käyttäjät arvostavat vaivatonta yhteydenpitoa ja sosiaalisen median käyttöä.

“Halusimme kartoittaa suomalaisten Windows Phone -käyttäjien tyytyväisyyttä ja asenteita historiallisen Windows Phone 8 -älypuhelinkäyttöjärjestelmän Suomen markkinoille saapumisen aattona. Voimme olla tuloksiin tyytyväisiä, sillä Windows Phone -puhelimet ovat vakiinnuttanet paikkansa tärkeänä osana käyttäjiensä elämää, niin töissä kuin vapaalla. Erityisesti olen tyytyväinen siihen, että ihmiset kokevat Windows Phonen käyttöönoton ja käytön helpoksi“, Microsoft Oy:n Windows Phone -liiketoimintajohtaja Vesa-Matti Paananen kertoo.

 

Windows Phone -puhelinta käyttävät suomalaismiehet: olen etevämpi teknologian käyttäjä kuin kaverini

Tutkimuksen mukaan 40 % suomalaisista Windows Phone -käyttäjistä pitää itseään kavereitaan etevämpänä teknologian käyttäjänä – miesten kohdalla osuus on jopa 54 %. Reilu viidennes miehistä tunnustaa joskus näppäilleensä puhelintaan julkisella paikalla vain esitelläkseen sitä muille. Lisäksi useampi kuin joka viides miesvastaajista kertoo valinneensa Windows Phonen, koska haluaa profiloitua edelläkävijäksi.

Suomalaismiehet ovat selkeästi naisia innokkaampia sovellusten käyttäjiä. Lähes puolet miehistä on esimerkiksi seurannut kuntoilunsa tuloksia urheilusovellusten, kuten Sports Trackerin avulla. Miehet saadaan tarttumaan puhelimeen myös hyvän ruuan äärellä naisia innokkaammin: yli puolet miehistä on ottanut puhelimellaan kuvan herkullisesta ruoka-annoksesta, kun naisista annoksen on ikuistanut 38 %.

 

Windows Phone -puhelinta käyttävät suomalaisnaiset ovat hintatietoisia ja luottavat kavereiden suosituksiin

Windows Phone on lähes puolelle laitteen hankkineista naisista heidän ensimmäinen älypuhelimensa, kun vastaava osuus mieskäyttäjien kohdalla on vain 13 %. Yli puolet tutkimukseen vastanneista naisista kertoo kavereiden mielipiteiden olevan tärkeitä tai erittäin tärkeitä, kun ostoslistalla on uusi älypuhelin. Miehistä ystävien mielipiteille painoarvoa antaa puolestaan 40 %. Naiset ovat tarkempia myös puhelimen hinnasta: yli kaksi kolmasosaa naisista pitää hintaa tärkeänä tekijänä uutta puhelinta ostettaessa.

Naispuoliset Windows Phone -käyttäjät ovat ahkeria valokuvaajia ja kaksi kolmasosaa ottaa puhelimen esiin halutessaan ikuistaa jotain mieluisaa ja ikimuistoista. Puhelimen kameraominaisuuksia sekä helppoa yhteydenpitoa hyödynnetään myös shoppaillessa, sillä jo viidennes naisista on joskus lähettänyt vaate- tai kenkäkaupasta kuvan kaverilleen saadakseen apua ostopäätöksen tekoon.

 

Tulevaisuuden älypuhelimeen toivotaan parempaa akkukestoa ja korkeampaa tietoturvaa

Tutkimuksessa selvitettiin myös käyttäjien odotuksia lähitulevaisuuden älypuhelimien ominaisuuksista. Eniten uusilta laitteilta odotetaan pidentynyttä akkukestoa (79 %) ja huippuluokan kameratoimintoja (34 %). Lisäksi viidesosa vastaajista toivoo seuraavaan älypuhelimeensa korkeaa tietoturvaa. Etenkin naiset toivovat mahdollisuutta antaa oman puhelimensa turvallisesti lasten käyttöön esimerkiksi pelaamista ja musiikin kuuntelua varten.

29.10.2012 lanseeratun Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmän parannetut tietoturvaominaisuudet auttavat pitämään luottamukselliset tiedot entistä paremmin turvassa, estävät virustartunnat ja mahdollistavat laitteen etätyhjennyksen. Lisäksi uusista Windows Phone 8 -puhelimista löytyy mm. lasten nurkkaus, jonka avulla lasten voi huoletta antaa käyttää älypuhelinta heille valituilla sisällöillä.

Marketvisio toteutti tutkimuksen lokakuun 2012 aikana ja siihen vastasi yhteensä 394 iältään 24–44-vuotiasta Windows Phone -käyttäjää. Tiedonkeruu suoritettiin niin, että noin puolet tuloksista saatiin TNS Gallupin paneelivastaajien kautta ja puolet sosiaalisen median kautta hankitun Marketvision oman tutkimuskohderyhmän kautta. 

 

Lisätietoja:

Vesa-Matti Paananen, liiketoimintajohtaja, Microsoft Oy, +358 50 526 0430, vesku@microsoft.com

Katriina Valli, tutkimusjohtaja, Marketvisio Oy, +358 50 50 15 403, katriina.valli@marketvisio.fi

 

Microsoft

Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 94 000 työntekijää yhteensä 112 maassa. Heinäkuussa 2012 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 73,72 miljardia US dollaria


Comments (0)

Skip to main content