Windows 8 on nyt täällä


Lehdistötiedote 25.10.2012
Julkaisuvapaa klo 18.30

Microsoft julkistaa mullistavan erilaisen Windows 8 -käyttöjärjestelmän. Houkutteleva aloitusnäyttö, loistavat päivitystarjoukset, uudet sovellukset ja laaja joukko laiteuutuuksia tuovat helppokäyttöisen Windows-kokemuksen ja paljon uutta valinnanvapautta käyttäjille ympäri maailman.

Innolla odotettu Microsoftin uusi Windows 8 -käyttöjärjestelmä tulee kauppoihin huomisaamusta 26.10.2012 alkaen. Uuden käyttöjärjestelmän myötä kuluttajat ja yrityskäyttäjät pääsevät kokemaan, mitä uusi Windows-maailma tuo tullessaan: kauniin ja sujuvan käyttöliittymän, laajan valikoiman erilaisia sovelluksia Windows-kaupasta sekä runsaasti eri käyttötarkoituksiin suunniteltuja Windows 8 -laitteita. Laiteuutuuksista löytyy PC:itä, tabletteja, all-in-one-laitteita ja nk. hybridejä, jotka muuntautuvat helposti sekä kannettavaksi että tabletiksi.

Uusi käyttöjärjestelmä tarjoaa nopean ja helppokäyttöisen aloitusnäytön, jonka jokainen voi helposti personoida valitsemalla tapahtumaruuduiksi itselleen tärkeimpiä ihmisiä, sovelluksia ja sivustoja.

Täysin uusi Internet Explorer 10 -selain on erittäin nopea ja turvallinen. Se on suunniteltu nimenomaan kosketusnäytön käyttöä silmällä pitäen ja sitä voi käyttää jopa 10 sormella yhtä aikaa. Windows 8:n mukana tulee SkyDrive-pilvipalvelu, jonka avulla käyttäjällä on kaikki tarvittavat tiedostot – olivatpa ne valokuvia, lempimusiikkia tai työdokumentteja – aina mukana laitteesta riippumatta.

Windows 8 tulee tarjolle yli 140 markkina-alueelle 37 kielellä suomi mukaan lukien. Uuden käyttöjärjestelmän hankkiminen tai vanhan päivittäminen onnistuu helposti verkon kautta tai ostamalla kaupasta. Windows 8 tuo mukanaan myös suuren joukon upeita uusia laitteita. Ensimmäisessä aallossa Suomen markkinoille tuovat Windows 8 -laitteita mm. Acer, Asus, HP, Dell, Lenovo, Fujitsu, Samsung, Sony ja Toshiba. Windows 8 -laitteisiin kannattaa käydä tutustumassa esim. Anttilassa, Expert-liikkeessä, Gigantissa, K-citymarketissa, Stockmannilla tai Verkkokaupassa.

“Windows 8 myötä Microsoft tuo kuluttajille ja yritysasiakkaille mullistavan erilaisen ja helppokäyttöisen Windowsin”, toteaa Windows-liiketoimintajohtaja Tom Toivonen. “Windows 8 -käyttökokemus on aiempaa henkilökohtaisempi ja pilvipalvelun ansiosta käyttäjällä on aina itselleen tärkeimmät asiat mukana, riippumatta siitä haluaako hän käyttää tablet-laitetta vapaa-ajallaan vai työkonetta töissään, tai nauttia sisällöstä vai tuottaa sitä.”

Uusi käyttöjärjestelmä on innostanut monet tunnetut yritykset rakentamaan Windows 8 -optimoidun sovelluksen. Esimerkiksi Finnair, HansaWorld, Huuto.net, Ilta-Sanomat, Nordea, Muumit-tv-sarjan tuotantoyhtiö Filmkompaniet Alpha, MTV3, Sanoma, Valio ja Yle ovat tuoneet Windows-kauppaan oman sovelluksensa. (Ks. linkki tiedotteen lopussa)

”Windows 8 -sovellukset ja yli 2,2 miljoonaa suomalaista Windows 7 -käyttäjää tarjoavat suomalaisille sovelluskehittäjille ja yrityksille loistavan mahdollisuuden kehittää liiketoimintaansa”, Toivonen sanoo.

Windows 8 tulee vähittäismyyntiin kahtena versiona, Windows 8 ja Windows 8 Pro. Yritysasiakkaille uuden käyttöjärjestelmän Windows 8 Enterprise -versio tarjoaa tehokkaita työkaluja mobiilikäyttöön mm. Windows To Go -, DirectAccess -, ja BranchCache-ominaisuuksien avulla. Lisäksi tietoturvaominaisuuksia on kehitetty mm. BitLocker ja AppLocker -toimintojen avulla.

Samaan aikaan julkaistaan myös uusi Windows-perheenjäsen: Windows RT -käyttöjärjestelmä. Se toimitetaan esiasennettuna ARM-pohjaisille tablet-PC:ille. Windows RT -laite sisältää myös uuden Officen ja siihen hankitaan sovelluksia Windows-kaupasta.

Nyt on paras aika päivittää edullisesti vanha Windows-käyttöjärjestelmä uuteen, sillä tammikuun loppuun saakka Windows XP -, Windows Vista - tai Windows 7-käyttäjät voivat ladata www.windows.fi -sivulta ohjelmistopäivityksen 29,99 euron hintaan.  2.6.2012 ja 31.1.2013 välisenä aikana ostetun Windows 7 -koneen saa päivitettyä Windows 8:aan 14,99 eurolla osoitteessa www.windowsupgradeoffer.com.

Lisätietoa

Windows liiketoimintajohtaja Tom Toivonen, p. 050 342 9998, tom.toivonen@microsoft.com
Viestintäjohtaja Camilla Lindfors, p. 040 838 6686, camilla.lindfors@microsoft.com
Viestintäpäällikkö Teija Laine, p. 050 5541 638, i-teijal@microsoft.com

Microsoft

Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 94 000 työntekijää yhteensä 112 maassa. Heinäkuussa 2012 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 73,72 miljardia US dollaria.

25.10. julkistettavat suomalaiset Windows 8 sovellukset.pdf

Comments (0)

Skip to main content