Esittelyssä Xbox-musiikki: Täydellinen musiikkipalvelu tabletille, PC:lle, puhelimelle ja televisioon


Valitse suosikkisi 30 miljoonan musiikkikappaleen maailmanlaajuisesta valikoimasta. Xbox-musiikkipalvelu tarjoaa yhtenäisen musiikinkuuntelukokemuksen Windows 8 –tabletilla ja -PC:llä, Windows Phone 8 -puhelimella ja televisiossa Xbox 360 –konsolin kautta. Saat kaiken haluamasi musiikin, haluamassasi muodossa. 

REDMOND, Washington – 15.10.2012 – Jos nykypäivänä tahtoo kuunnella haluamaansa musiikkia, siihen on käytettävä useita eri palveluja. Tarjolla on lataa omaksi –musiikkipalveluja (DTO), Internet-radiokanavia sekä erilaisia tilauspalveluja. Musiikkipalvelujen tarjonnan lisääntyessä on alati vaikeampaa nauttia suosikkimusiikistaan – ja kokea sen haluamallaan tavalla laitteesta riippumatta. Musiikki on hajautunut eri laitteisiin: olet ostanut kappaleita älypuhelimeesi, käytät taulutietokoneesi musiikkisovellusta, kuuntelet musiikkia olohuoneen television kautta ja avaat nettiradion työkoneella. Musiikista nauttiminen on liian vaivalloista.

Microsoft tuo ongelmaan ratkaisun. Xbox-musiikki on ensimmäinen all-in-one-musiikkipalvelu, jossa voi tilata kaiken haluamansa musiikin, ladata suosikkikappaleet omaksi tai suoratoistaa musiikkia veloituksetta.1 Tehokkaita pilvipalveluja hyödyntämällä Xbox-musiikki yhtenäistää musiikkikokemuksen vaivattomasti eri laitteissa, kuten tabletissa, PC:ssä, puhelimessa ja televisiossa.1 Palvelun maailmanlaajuinen valikoima sisältää yli 30 miljoonaa kappaletta. Xbox-musiikin julkaisu käynnistyy Xbox 360 -konsolilla 23. lokakuuta. Julkaisu Windows 8 -PC:lle ja -tableteille tapahtuu 26.10. Xbox-musiikki käynnistyy Windows Phone 8 -alustalla puhelinten saapuessa kauppoihin, ja muilla alustoilla myöhemmin.

”Xbox-musiikin julkaisu on tärkeä merkkipaalu digitaalisen musiikinkulutuksen yksinkertaistamisessa kaikentyyppisillä laitteilla ja maailmanlaajuisessa mittakaavassa”, sanoo Microsoftin Interactive Entertainment Business -yksikön johtaja Don Mattrick. ”Palvelulla murramme raja-aidat, jotka ovat tehneet nykypäivän musiikinkuuntelusta sirpaloitunutta. Xbox-musiikin ansiosta musiikin kuuntelemisesta tulee miellyttävä ja yhtenäinen kokemus kaikilla tärkeillä laitteillasi: tabletilla, PC:llä, puhelimella ja televisiolla.”1

Kaikki rakastamasi musiikki, haluamassasi muodossa

Musiikin hallinta on nykyään vaivalloista, sillä toistaiseksi tarjolla ei ole ollut kaikenkattavaa ja integroitunutta järjestelmää, joka tekisi musiikin käyttämisestä helppoa. Xbox-musiikki tekee musiikin kuluttamisesta vaivatonta tarjoamalla intuitiivisen ja kokonaisvaltaisen käyttökokemuksen kaikilla laitteillasi. Xbox-musiikista voi ostaa yksittäisiä kappaleita tai kokonaisia levyjä, hyödyntää kiinnostavia musiikkitilauksia ja kuunnella esittäjän mukaan koostettavia radiokanavia, sekä suoratoistaa musiikkia veloituksetta1 Windows 8 –tableteilla ja PC:llä. Kattava Xbox-musiikkipalvelu sisältää seuraavia ominaisuuksia:

  • Xbox Music Pass -tilaus. Haluatko kuunnella kappaleita ja esittäjiä rajoituksetta, myös offline-tilassa? Xbox Music Pass -tilauksella voit kuunnella tilausvalikoiman kaikkia kappaleita rajoituksetta ja ilman mainoksia taulutietokoneella, PC:llä, puhelimella ja Xbox 360:llä1 9,99 euron kuukausihintaan2. Xbox Music Pass -tilaus tarjoaa katsottavaksi myös kymmeniätuhansia musiikkivideoita rajoituksetta Xbox 360:llä.
  • Xbox-musiikkikauppa. Haluatko suosikkimusiikin omaksesi? Xbox-musiikkikauppa on kattava MP3-kauppapaikka, josta voit ostaa yksittäisiä kappaleita tai kokonaisia levyjä Windows 8 -tablettiin tai PC:hen ja Windows Phone 8 -puhelimeen.
  • Smart DJ. Smart DJ -toiminto tarjoaa käyttöön uudenlaiset, esittäjään perustuvat radiokanavat. Se on nopea ja dynaaminen tapa mukauttaa omaa kokoelmaa, löytää uusia suosikkeja ja luoda upeita soittolistoja lennosta yhdistelemällä omien suosikkiartistien kappaleita. Voit ohittaa kappaleita rajoituksetta ja tarkastella kaikkia suositeltuja kappaleita – Smart DJ:n avulla pystyt hallitsemaan nettiradiokokemustasi itse.
  • Musiikin suoratoistaminen veloituksetta1 Windows 8:lla. Nauti on-demand pääsystä kymmeniin miljooniin kappaleisiin veloituksetta kaikilla Windows 8 –tableteilla ja PC:llä. Ilmaisen musiikin löytäminen ja nauttiminen Windows 8:lla on helppoa - kirjoitat vain artistin tai kappaleen nimen ja painat ”toista” – kappaleet ovat välittömästi saatavana suoratoistoa ja soittolistojen luomista varten. Palvelu ei ole saatavana Suomessa.
  • Pilvitallennus. Ensi vuonna julkaistava hakutoiminto laajentaa tarjontaa jopa Xbox Musiikin maailmanlaajuista 30 miljoonan kappalevalikoimaa pidemmälle. Se lisää kaiken omistamasi musiikin Xbox-musiikin pilvivalikoimaan, mukaan lukien muista palveluista hankitun musiikin. Tämä tarkoittaa, että voit lisätä kaiken omistamasi sisällön omaan Xbox-musiikki -kokoelmaasi, vaikka sitä ei olisi saatavilla Xbox-musiikkivalikoimassa.
  • Musiikkia yhdessä. Xbox-musiikkipalveluun lisätään ensi vuonna ainutlaatuisia yhteisöllisiä ominaisuuksia, joiden avulla voit jakaa musiikkikokemuksesi ystävien ja perheen kanssa.
  • Lisää alustoja. Xbox-musiikki tulee saataville muille alustoille tulevana vuonna.

Xbox-musiikki ei ole vain kuuntelukokemus, joka näyttäisi kappaleesi taulukoina ja luetteloina. Se hyödyntää kokonaisvaltaisesti jokaisen käytettävän laitteen visuaalisia ominaisuuksia ja tehostaa musiikkiasi vaikuttavilla graafisilla elementeillä. Kun kuuntelet musiikkia tabletilla, PC:llä, puhelimella tai televisiolla,1 näet näytöllä valokuvia ja tietoja esittäjästä sekä kansitaidetta ja luettelon levytyksistä.

Pilvitekniikan teholla

Xbox-musiikki on käytössäsi kaikkialla pilvitekniikan ansiosta – koko musiikkivalikoimasi on välittömästi käytettävissäsi ja sen hallinta on vaivatonta. Koska tiedot synkronoidaan pilveen, soittolistojasi ei ole sidottu mihinkään yksittäiseen laitteeseen. Xbox Music Pass -tilaajana voit luoda täydellisen soittolistan esimerkiksi Windows 8 -tabletilla, jolloin näet sen automaattisesti myös Xbox 360:llä tai Windows Phone 8:lla.

Musiikkia ympäri maailman

Xbox-musiikki julkaistaan yhdessä maailmanlaajuisen musiikkivalikoiman kanssa. Laajuudeltaan iTunesia vastaava valikoima sisältää 30 miljoonaa kappaletta johtavilta levy-yhtiöltä ympäri maailman. Xbox-musiikki asennetaan oletusarvoiseksi musiikkisoittimeksi kaikkiin Windows 8 -tabletteihin ja PC-tietokoneisiin sekä Windows Phone 8 -älypuhelimiin. Xbox 360 -konsoleihin se asennetaan osana vuoden 2012 ohjelmistopäivitystä. Xbox Music Pass -tilaus tulee saataville Windows 8:lle ja Windows Phone 8:lle 22 maahan (saatavana Suomessa); ja sen julkaisu Xbox 360:lle käynnistyy 23.10. Xbox-musiikkikauppa avataan Windows 8:lle ja Windows Phone 8:lle 22 maassa (saatavana Suomessa), kun laitteita tulee saataville. Veloitukseton suoratoisto1 saapuu Windows 8 –taulutietokoneille ja PC:lle 26. lokakuuta 15 maahan (ei saatavana Suomessa) ympäri maailman. Microsoft jatkaa Xbox-musiikin laajentamista tulevana vuonna uusille alueille ympäri maailman.

Tietoja Xboxista

Xbox on Microsoftin huippuluokan viihdepalvelu televisiolle ja puhelimelle sekä PC:lle ja tabletille. Se tuo ulottuvillesi parhaat ja suosituimmat pelit sekä yhden maailman suurimmista valikoimista musiikkia, elokuvia, televisio-ohjelmia ja urheilua. Xbox 360 -konsolin Kinect toi olohuoneisiin täysin uudenlaisen tavan pelata pelejä ja löytää viihdesisältöjä – ilman ohjainta. Lisätietoja Xboxista on osoitteessa http://www.xbox.com.

Tietoja Microsoftista

Vuonna 1975 perustettu Microsoft (Nasdaq ”MSFT”) on maailman johtava ohjelmistojen, palveluiden ja ratkaisujen toimittaja, joka auttaa tietokoneen käyttäjiä yrityksissä ja kotona hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuudet.

1 Veloitukseton suoratoisto ei ole saatavana Suomessa. Veloituksetonta suoratoistoa rajoitetaan 6kk käytön jälkeen; maksetulla Xbox Music Pass -tilauksella on rajaton käyttö. Vaatii yhteensopivat laitteet ja Internet-yhteyden. Internet-palveluntarjoaja saattaa periä maksun. Televisiossa Xbox-musiikki toimii vain suoratoistopalveluna ja vaatii Xbox 360 -konsolin sekä Xbox LIVE Gold -jäsenyyden (molemmat myydään erikseen). Osa Xbox-musiikkisisällöstä ei ehkä ole saatavilla Xbox Music Pass -tilauksen kautta ja voi vaihdella ajoittain ja alueen mukaan. Lisätietoja on osoitteessa xbox.com/music.

 2 Xbox Music Pass –tilauksen hinta Suomessa 9,99€/kk tai 99,90€/vuosi.

Lisätietoja (vain lehdistölle):

Jarno Kallunki-Mättö, Microsoft Oy, p. 050-9195381, i-jakall@microsoft.com

Materiaalit ovat saatavilla osoitteessa http://press.xbox360.com


Comments (0)

Skip to main content