Merkitse kalenteriin – Kansallista etätyöpäivää vietetään jälleen perjantaina 21.9.


Lehdistötiedote 30.8.2012

Syyskuussa 2011 yli 10 000 suomalaista teki historiaa tekemällä etätöitä Suomen ympäristökeskuksen ja Microsoftin järjestämässä kampanjassa. Tänä vuonna etätyöpäivää vietetään perjantaina 21.9. Olethan sinä ja työpaikkasi silloin mukana? 

Kansallinen etätyöpäivä on osa Liikkujan viikon tapahtumia. Kampanjan teemana ovat etätyön pelisäännöt ja luottamus. Etätyöpäivän suojelijana toimii työministeri Lauri Ihalainen.

Etätyö voi olla työpaikoilla työntekoa joustavoittava ja työhyvinvointia lisäävä mahdollisuus. Haastan kaikki keskustelemaan työn tekemisen eri muodoista ja työhyvinvoinnin lisäämisestä omalla työpaikalla", toteaa työministeri Lauri Ihalainen.

Kampanja tuo esiin etätyön monet hyödyt

Vuoden 2011 kampanjasta tehdyn kyselyn perusteella Kansalliseen etätyöpäivään osallistuneet yritykset ovat kokeneet ajasta ja paikasta riippumattoman työn lisäävän tuloksellisuutta, parantavan työssä jaksamista ja luovan työpaikoille myönteistä ilmapiiriä. Lisäksi työntekijät arvostavat työrauhaa, ajansäästöä ja mahdollisuutta rytmittää työ omien tarpeiden mukaan.

”Etätyö pitää mieltää yhdeksi ihan tavalliseksi työskentelytavaksi. Asiantuntijaorganisaatiossa se on erittäin kannatettavaa: etätyössä pystyy keskittymään ja työ on usein toimistossa tehtyä työtä tehokkaampaa”, kertoo yksi kampanjakyselyyn vastanneista.

Microsoftin keväällä 2012 julkistaman tutkimuksen mukaan etätyö yleistyy Euroopassa, mutta teknologian hidas omaksuminen sekä jäykkyys yrityskulttuurissa viivästyttävät kehitystä.

Viime syksynä kampanjaan osallistui yli 10 000 suomalaista ja lähes 200 organisaatiota. Tämän vuoden Kansalliseen etätyöpäivään on tähän päivään mennessä jo ilmoittautunut tuhansia yksittäisiä kansalaisia sekä organisaatioita.

Kansallisena etätyöpäivänä 21.9. järjestetään erilaisia tempauksia. Kansalaisilla on esimerkiksi mahdollisuus tutustua uusimpiin etätyötä mahdollistaviin teknologioihin Helsingin kaupunginkirjaston Kirjasto 10:ssä järjestettävässä Etätyölaboratoriossa.

Ilmoittaudu mukaan Kansalliseen etätyöpäivään ja laske paljonko voit säästää sekä aikaa että ympäristöä tekemällä etätöitä: www.etatyopaiva.fi

Lisätietoja

Kampanjavastaava Ulla Ala-Ketola, Suomen ympäristökeskus, puh. 040 740 1656, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Kampanjavastaava Terhi Jaakkola, Microsoft Oy, puh. +358 50 5359 169, etunimi.sukunimi@microsoft.com

Suomen ympäristökeskus

Suomen ympäristökeskus SYKE on tutkimus- ja asiantuntijalaitos, joka tutkii ympäristön muutoksiin liittyviä ilmiöitä ja kehittää ratkaisuja muutosten hallintaan. Suomen ympäristökeskuksen osaaminen perustuu pitkäaikaiseen ympäristön seurantaan, monipuoliseen tutkimustietoon sekä vankkaan asiantuntemukseen.

Microsoft

Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 94 000 työntekijää yhteensä 112 maassa. Heinäkuussa 2012 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 73,72 miljardia US dollaria.

 

Comments (0)

Skip to main content