Kysely kertoo mitä kuluttajat haluavat pilvipalveluilta: helpon pääsyn tiedostoihinsa kaikilla laitteilla


Lehdistötiedote 7.6.2012

Yli puolet vastaajista käyttää useampaa kuin yhtä päätelaitetta päivittäin. Valtaosa käyttää pilvipalveluita tärkeiden tiedostojen jakamiseen.

Uudistettu SkyDrive-palvelu tarjoaa eniten ilmaista tallennustilaa ja tekee tiedostoihin pääsyn sekä jakamisen helpoksi paikasta ja laitteesta riippumatta. 

Tuore kysely paljastaa, että kuluttajat käyttävät pilvipalveluita päivittäin varmistaakseen pääsyn tärkeisiin tiedostoihinsa paikasta ja laitteesta riippumatta. Suomalaisista 56 % kertoi käyttävänsä ainakin kahta laitetta päivittäin (pöytäkone, kannettava, tablettitietokone, älypuhelin) tiedostojensa käsittelyyn, ja reilu viidennes (22 %) kertoi käyttävänsä päivittäin jopa kolmea tai useampaa laitetta. Yhä useampien laitteiden rinnakkaiskäytön yleistyessä, tärkein syy pilvipalveluiden käyttämiseen on varmistaa helppo pääsy tiedostoihin kaikilla laitteilla, myös mobiilisti. 64 % suomalaisista pitää valokuvien jakamisen kaikkein tärkeimpänä syynä. Kysely toteutettiin MSN-web-portaalissa Microsoftin toimesta. Vastaajia oli yli 10 000 viidestätoista Euroopan maasta ja Etelä-Afrikasta.*

”Nykyään ihmiset käyttävät useita laitteita päivän mittaan, ja tarvitsevat helpon tavan päästä käsiksi tiedostoihinsa. Uusi SkyDrive tarjoaa kuluttajille saumattoman pääsyn tiedostoihin silloin kun he haluavat”, kertoo Suomen Windows-liiketoiminnasta vastaava Tom Toivonen. ”Käytitpä sitten Windows Phonea, iPadiä, ystäväsi tietokonetta, PC:tä tai Macia, SkyDrive pitää sinut jatkuvasti yhteydessä tarvitsemiisi tiedostoihin. Olemme erityisen iloisia kuluttajilta saamastamme palautteesta SkyDriven tuoreesta julkaisusta Windowsille ja Mac OS X Lionille.”

Kyselyn mukaan toinen tärkeä syy pilvipalveluiden käyttöön on mahdollisuus jakaa helposti valokuvia, videoita ja muita tiedostoja ystävien, perheen tai työtovereiden kanssa älypuhelimella, PC:llä ja tablettitietokoneella. Yleisimmät tiedostot, joita suomalaiset pilvipalvelussa käyttävät ovat valokuvat. Toiseksi yleisempiä ovat musiikkitiedostot (vertailumaissa asiakirjat, taulukot ja esitykset).

SkyDrive tekee myös suurien tiedostojen, kuten Office-tiedostojen ja valokuvien jakamisen helpoksi. Käyttöön vaaditaan ainoastaan verkkoselain eikä liitetiedostojen koosta tai yhteensopivuusongelmista tarvitse huolehtia. SkyDrive myös mahdollistaa valokuvien diaesitykset verkossa, ja sisäänrakennetulla Office Web Apps -sovelluksella voi katsoa ja muokata asiakirjoja pelkällä verkkoselaimella.

”Kuluttajat ovat vielä alkuvaiheissa pilvipalveluiden hyödyntämisessä”, Toivonen kertoo. ”Tutkimuksemme** osoittavat, että pilvipalveluita käyttävät ihmiset tallentavat pilveen huomattavasti vähemmän tiedostoja kuin tietokoneelleen. Koneelle tallennetuista valokuvista 22 % on myös tallennettuna verkossa ja asiakirjoista vain prosentti. SkyDriven avulla teemme pilvipalveluiden hyödyntämisestä helppoa kaikille. Tuomme myös ainutlaatuisia palveluita kuten ”Fetch”, jolla ihmiset pääsevät käsiksi kotikoneelle tallennettuihin tiedostoihinsa mistä vain.” 

Kysely paljastaa kuluttajien suurimman huolenaiheen pilvipalveluiden osalta olevan yksityisyys. Toiseksi suurempana huolena on tietoturva. ”Kuluttajat voivat huoletta käyttää SkyDrivea, sillä se tarjoaa tietoturvaominaisuuksia kuten tiedostojen salaamisen siirron ja imuroinnin yhteydessä. Tiedostojen käyttöoikeuksien hallinta on myös tehty helpoksi. Kukaan ei pääse käsiksi tiedostoihin ilman käyttäjän lupaa”, Toivonen toteaa.

Uusi SkyDrive

Microsoft julkisti SkyDriveen uudistuksia, jotka tekevät siitä kuluttajalle helpomman käyttää – mistä tahansa, milloin tahansa:

  • 7 gigatavua ilmaista tilaa tiedostoille, mikä vastaa 20 000:ta dokumenttia tai 7 000:ta valokuvaa. Tila on tarvittaessa laajennettavissa
  • SkyDrive.com tekee tiedostojen tallentamisen helpoksi, ja niihin pääsee käsiksi käytännössä minkä tahansa PC- tai Mac-tietokoneen verkkoselaimelta
  • Tiedostojen käyttö minkä tahansa älypuhelimen verkkoselaimella tai Windows Phone 7.5:n tai iPhonen ilmaisella ja päivitetyllä SkyDrive-sovelluksella
  • SkyDrive-sovelluksen ”Fetch”-ominaisuuden avulla pääsee kotikoneella oleviin tiedostoihin paikasta riippumatta
  • SkyDrive on ainoa pilvipalvelu, jolla voi katsoa ja muokata Word-, Excel- ja PowerPoint-tiedostoja ilmaiseksi ja tiedostotyyppiä tai asetteluja muuttamatta

 * Tutkimus toteutettiin MSN:n kautta 15 EMEA-maassa: Alankomaat, Belgia, Etelä-Afrikka, Italia, Itävalta, Kreikka, Puola, Ranska, Saksa, Suomi, Tanska, Tsekki, Unkari, Venäjä ja Viro. Yhteensä vastauksia oli 10 544 kaikista maista. Suomessa vastaajia oli 1 089. 

**Lue lisää Windows Team -blogista (englanniksi)


Lisätietoja:

Microsoftin SkyDrive-verkkosivut.

Tom Toivonen, Windows-liiketoimintavastaava, Microsoft Oy, tom.toivonen@microsoft.com, p. 050 342 9998

 

Microsoft

Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 92 000 työntekijää yhteensä 102 maassa. Heinäkuussa 2011 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 69.94 miljardia US dollaria.

 

Comments (0)

Skip to main content