Microsoft ja Nokia investoivat enimmillään 18 miljoonaa euroa mobiilisovellusten kehitysohjelmaan Aalto-yliopistossa


Lehdistötiedote 26.3.2012

Mobiilisovellusten kehittäjille tarjolla rahoitusta, koulutusta, tukea sekä liiketoimintamahdollisuuksia Microsoftin ja Nokian käynnistäessä uuden AppCampus-ohjelman Aalto-yliopistossa.

Microsoft ja Nokia investoivat seuraavan kolmen vuoden aikana kumpikin enimmillään yhdeksän miljoonaa euroa uuteen Aalto-yliopistossa toteutettavaan mobiilisovellusten kehitysohjelmaan ja vauhdittavat näin Suomen ja kansainvälisen mobiiliekosysteemin innovaatio- ja liiketoimintamahdollisuuksia. AppCampus-ohjelman tavoitteena on synnyttää uusien mobiiliyritysten sukupolvi tukemalla innovatiivisten mobiilisovellusten ja -palveluiden kehittämistä Windows Phone -ekosysteemiin ja Nokian muihin käyttöjärjestelmiin mukaan lukien Symbian- ja Series 40 -alustat.

Aalto-yliopiston johtama ja hallinnoima AppCampus-ohjelma käynnistyy toukokuussa 2012. Ohjelman tavoitteena on houkutella tuhansia sovellusehdotuksia opiskelijoilta ja yrittäjiltä ympäri maailman. Aalto-yliopisto tukee merkittävällä tavalla AppCampus-ohjelmaa tarjoamalla tilat ja muun infrastruktuurin, valmennusta sekä väylän akateemiseen ja liikemaailman verkostoihin.

Ohjelma tarjoaa mobiilisovellusten kehittäjille rahoitusta sekä syvällistä tukea kuten koulutusta mobiiliteknologioissa, muotoilussa ja käytettävyydessä. Windows Phone Marketplacen ja Nokia Kaupan kautta ohjelmaan osallistuvat voivat saada sovelluksilleen globaalin jakelukanavan kuluttajille ympäri maailman. Mobiilialan konkarit tarjoavat osallistujille business-mentorointia sekä ohjausta ideoiden kaupallistamiseen. Innovaatioiden immateriaalioikeudet säilyvät kuitenkin ohjelman osallistujilla.

"Suomalainen ICT-ala ja -osaamispääoma on yksi maailman kilpailukykyisimmistä erityisesti mobiiliteknologioissa", sanoi pääministeri Jyrki Katainen ohjelman julkistustilaisuudessa. "Suomi hyödyntää uutta teknologiaa ennakkoluulottomasti, ja kulttuurissamme arvostetaan korkealle koulutusta ja teknologiainnovointia.  Siksi nuorella sukupolvellamme on nyt nähtävissä kasvava kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan niin Aalto-yliopistossa kuin muuallakin. Nokian ja Microsoftin yhteistyö on tärkeä investointi kasvavaan ekosysteemiin. Tämä tarjoaa paikalliselle startup-yhteisöllemme jännittävän mahdollisuuden ja pääsyn globaaleille markkinoille." 

"AppCampus tarjoaa ennennäkemättömän mahdollisuuden yrittäjille siirtää ideat käytäntöön ja luoda maailmanluokan mobiilituotteita. Haluamme kääntää uuden sivun mobiililalalla ja vahvistaa Suomen asemaa mobiiliteknologian edelläkävijänä. Vastaavaa investointia alkuvaiheen konsepteihin on harvoin nähty tällä toimialalla ja se osoittaa, miten paljon Nokia ja Microsoft arvostavat suomalaista osaamista”, Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Ari Rahkonen puolestaan sanoi.

"Olemme ylpeitä tämän ohjelman julkistamisesta. Se helpottaa sekä uusien että nykyisten kehittäjien mahdollisuuksia luoda seuraavan sukupolven ainutlaatuisia mobiilisovelluksia ja -kokemuksia. Kumppanuus auttaa kehittäjiä ideoimaan ja kaupallistamaan ideat maailmanlaajuisesti Windows Phone Marketplacen ja Nokia Kaupan kautta", kehitysjohtaja Kai Öistämö Nokiasta toteaa.

"Olennainen osa Aalto-yliopiston missiota on vahvistaa Suomen kilpailukykyä. Olemme tyytyväisiä voidessamme toimia kotipesänä ohjelmalle, joka konkreettisesti edesauttaa uusien tietojen ja taitojen käyttöönottoa ja luo yrittäjyyttä", Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri esitteli avauspuheenvuorossaan.  

"Teknologiakehityksemme ja Aalto Venture Garagen avulla Aalto-yliopiston yhteisö on edesauttanut yli 30 yrityksen syntymistä ja kasvua viimeisen kahden vuoden aikana. Näistä moni on toiminut mobiilisovellusalalla. Teemme jo yhteistyötä ympäri maailmaa tulevien ihmisten ja ideoiden kanssa ja yhteistyö Microsoftin ja Nokian kanssa vahvistaa entisestään tätä globaalia verkostoamme. Tämä ohjelma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden muuttaa sovellusidea liiketoiminnaksi maailmanluokan yritysten ja neuvonantajien avustuksella", lisäsi Will Cardwell, AppCampusta hallinnoivan Aalto University Center for Entrepreneurshipin vetäjä.

"Opiskelijayhteisömme tavoitteena on yrittäjyyden ja start up -yritysten tukeminen ja niiden määrän kasvattaminen. Toivotamme erittäin tervetulleiksi AppCampuksen tuomat mahdollisuudet ja verkoston", Aalto Entrepreneurship Societyn hallituksen jäsen ja Windows Phone Aalto -yhteisön puheenjohtaja Teemu Tapanila kommentoi.

Lisätietoja AppCampus-ohjelmasta

Mobiiliyrittäjät voivat hakea rahoitusta AppCampus-ohjelmasta toukokuusta 2012 alkaen. http://appcampus.aalto.fi/

 

Lisätietoja:

Ari Rahkonen, toimitusjohtaja, Microsoft Oy, puh. +358 40 515 5212, ari.rahkonen@microsoft.com

Nokia: viestintä, puh. +358 7180 34900, press.services@nokia.com

Will Cardwell, Head of Aalto University Center for Entrepreneurship, puh. +358 40 514 1325, will.cardwell@aalto.fi

Aalto-yliopisto: viestintä, puh. +358 50 321 7034, viestinta@aalto.fi

 

Microsoft

Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 92 000 työntekijää yhteensä 102 maassa. Heinäkuussa 2011 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 69.94 miljardia US dollaria.

Nokia

Nokia on maailman johtava langattoman viestinnän yritys, jonka tuotteista on tullut olennainen osa ihmisten elämää ympäri maailmaa. Joka päivä yli 1,3 miljardia ihmistä käyttää Nokian laitteita tallentaakseen ja jakaakseen kokemuksia, hakeakseen tietoa, löytääkseen määränpäähänsä tai yksinkertaisesti puhuakseen toisilleen. Nokian edistyksellinen teknologia ja muotoilu ovat tehneet sen brändistä yhden maailman tunnetuimmista. Lisätietoja on saatavilla osoitteesta: http://www.nokia.com/about-nokia

Aalto University Center for Entrepreneurship

Aalto-yliopiston Center for Entrepreneurship (ACE) tarjoaa kaupallistamiseen, innovaatioihin ja startup-yrittäjyyteen liittyviä palveluja Aalto-yliopiston tutkijoille, opiskelijoille ja muille kumppaneille. Tuemme innovaatioita ja kasvuyrittäjyyttä myös tutkimuksen ja opetuksen keinoin kaikissa Aalto-yliopiston korkeakouluissa. ACE on mainetta saavuttaneiden Aalto Venture Garagen ja Startup Saunan kumppani ja yksi tukijoista. Lisätietoja: www.aalto.fi, ace.aalto.fi

Aalto Entrepreneurship Society

Aalto Entrepreneurship Society, AaltoES, on Euroopan laajin ja aktiivisin yrittäjyysyhteisö. Kokoamme lahjakkaat opiskelijat ja tutkijat Aalto-yliopistossa ja sen ympäriltä luomaan uusia yrityksiä ja verkottumaan kansainvälisesti. Lisätietoja: www.aaltoes.com

Comments (0)

Skip to main content