Microsoft lahjoitti suomalaisille yliopistoille yli 1,8 miljoonaa euroa


Lehdistötiedote 20.10.2011

 

Tutkimuksella ja tuotekehityksellä on kriittinen merkitys tulevaisuuden kasvulle. Yliopistot ovat myös työpaikkojen ja yritysten kasvualusta. Osana tätä yhteistyötä ja suomalaisen tutkimuksen tukemista Microsoft on vuonna 2011 lahjoittanut Aalto-yliopiston säätiölle 1,4 miljoonaa euroa ja Oulun yliopistolle sekä Tampereen teknisen yliopiston säätiölle kummallekin 210 000 euroa.

Microsoftilla on vahvat perinteet yhteistyöstä suomalaisten yliopistojen kanssa. Useiden yhteistyöhankkeiden lisäksi yhtiö on tänä vuonna myös lahjoittanut merkittävän summan rahaa yliopistojen toimintaa tukeville säätiöille.

"Euroopassa puhutaan paljon korkeakoulu- ja yliopistouudistuksen tarpeesta. Suomessa on ryhdytty toimeen tämän suhteen. Maamme yliopistot ovat avainasemassa kansallisessa innovaatiojärjestelmässä. Ne voivat synnyttää suurempia mahdollisuuksia kuin osaamme kuvitellakaan", Suomen Microsoftin toimitusjohtaja Ari Rahkonen toteaa.

"Koulutuksen laatukysymykset, yliopistojen itsenäisyyden ja aseman vahvistaminen sekä dialogi elinkeinoelämän kanssa ovat tärkeä osa Microsoftin yhteiskunnallista toimintaa. Kun vielä valtio antaa jokaiselle yliopistolle 2,5 kertaa niin paljon kuin yliopisto itse saa kerättyä tukea, halusimme mekin osallistua yliopistojen rahoituksen vahvistamiseen", hän jatkaa.

Aalto-yliopiston vararehtori Heikki Mannila pitää Microsoftin lahjoitusta ja tutkimusyhteistyötä tärkeänä. "Olemme iloisia tästä lahjoituksesta. Teknologiateollisuuden yritykset ovat meille tärkeä kumppani tutkimuksessa ja panostamme tähän yhteistyöhön jatkossakin. Jatkuva keskustelu alan toimijoiden kanssa hyödyttää kaikkia osapuolia. Microsoftin kanssa olemme tehneet menestyksekkäästi yhteisiä kunnianhimoisia hankkeita jo pitkään."

Microsoftin ja Nokian yhteistyö synnyttää uutta tutkimusta Suomeen

Microsoftin ja Nokian kumppanuus luo mielenkiintoisia näkymiä uuteen suomalaiseen tutkimus- ja teknologiaekosysteemiin. Yliopistot ja yrittäjäorientoituneet opiskelijat ovat tässä kehityksessä avainasemassa."Microsoftin ja Nokian tiivistynyt yhteistyö ja tulevaisuuteen liittyvät mahdollisuudet korostavat Suomen tärkeyttä Microsoftille. Meillä on myös pitkä perinne yhteistyöstä yliopistojen ja muiden koululaitosten kanssa ympäri maailman. Suomalainen tutkimustyö on korkeatasoista ja haluamme ehdottomasti olla mukana sen edistämisessä ei vain teknologian saralla, mutta myös designin ja taloustieteiden parissa", Rahkonen alleviivaa.

Tällä hetkellä Microsoftilla on meneillään useita erikokoisia tutkimushankkeita suomalaisten yliopistojen kanssa. Esimerkiksi vuoden kestävässä tutkimushankkeessa Aalto-yliopiston kanssa selvitetään palvelunestohyökkäyksen kestäviä protokollia ja suunnitteluarkkitehtuureja internetiin. Toisessa, myös Aalto-yliopiston kanssa tehtävässä kaksivuotisessa hankkeessa luodaan uusia konsepteja hakukoneteknologian hyödyntämiseen innovatiivisesti kotiympäristössä. Projektin päämääränä on tutkia uusia mahdollisuuksia nettihakujen toteuttamiseksi kotiympäristössä.

Lisätietoja:

Ari Rahkonen, toimitusjohtaja, Microsoft Oy, ari.rahkonen@microsoft.com, p. 040 754 3966

Max Mickelsson, johtaja, tietoyhteiskuntasuhteet, Microsoft Oy, maxmick@microsoft.com, p. 050 499 9776

Microsoft

Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 92 000 työntekijää yhteensä 102 maassa. Heinäkuussa 2011 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 69.94 miljardia US dollaria.

 


Comments (0)

Skip to main content