Optimalisering av Azure tjenester med Riverbed SteelHead


 

Av: Pål H. Aaserudseter, Sales Engineer Riverbed Technology.

 

En ny dag for ytelse i skyen

At Azure vokser er det ingen tvil om. Presentasjoner fra AzureCon forteller oss at med 1.5 Millioner SQL databaser, 500 millioner brukere i Azure Active Directory og med en vekst på 90.000 brukere pr måned så satser Microsoft tungt på skytjenester.

I tillegg rulles det ut nye tjenester hele tiden, som IoT, Big Data, M2M læring m.m i et tempo som kan få sluttbrukerne til å si; Hei! Brems litt a’.

Når man implementerer skytjenester, følger også infrastrukturen for nettverk med på lasset. De forsinkelser som måtte befinne seg i lokalnettet blir til forsinkelser på Internettet.

Lokal lagring blir til sky-lagring og oppgaven med å flytte tjenester ut i skyen kan i enkelte tilfeller kreve enorme mengder data som skal transporteres, noe som igjen vil legge ekstra trykk på allerede overbelastede, virksomhetskritiske nettverk.

Normalt sett ønsker man seg nok stadig mer fart, bedre ytelse, forutsigbar responstid for sine tjenester og applikasjoner. For kunder med kontorer over hele verden er ikke dette alltid mulig, grunnet infrastruktur i landet de befinner seg i, fysisk avstand til tjenesten de ønsker å benytte samt andre geografiske og ikke minst politiske forhold.

Det er her Riverbed kommer på banen. Med vår SteelHead teknologi kan vi drastisk redusere båndbredden benyttet og tiden det tar for å transportere data til og fra Azure!

image

Riverbeds teknologi for WAN optimalisering passer perfekt for mange av tjenestene som benyttes i Azure og ikke minst Office 365. HTTP/HTTPS, samt CIFS/SMB optimalisering er innebygget I vår SteelHead løsning (i tillegg til over 1400 andre applikasjoner og protokoller), så de aller fleste web og fil baserte overføringer til og fra Azure blir optimalisert.

Dette inkluderer Sharepoint og andre IaaS tjenester, Azure web services, Azure site recovery m.m. For å få bedre ytelse, raskere respons og mindre transport av data trenger man en SteelHeadi hver ende av trafikken.

I Azure kan du installere en SteelHead direkte fra Azure Gallery (Marketplace)!

 

image

 

Det er selvsagt tilgjengelig informasjon om hvordan man setter dette opp (Deployment Guide), slik at en Azure SteelHead kan snakke med en “on-prem” SteelHead, enten den er fysisk eller virtuell.

 

 

image

 

Når to SteelHeads snakker sammen, kan Azure trafikk reduseres drastisk.

Dette tillater mer trafikk på ditt eksisterende nettverk (du trenger ikke høyere båndbredde) og i de aller fleste tilfeller vil det også gi mye bedre ytelse for applikasjonene bedriften benytter.

 

 

Microsoft har testet Riverbed løsningene

Resultat: Optimaliseringen overgår forventningene!

Microsoft testet Riverbed SteelHead løsningen for å redusere trafikk i forbindelse med Azure Site Recovery og fant ut at med SteelHead optimaliseringen ble trafikken typisk redusert med 50% eller mer. Altså, resultatet overgikk forventningen. Dette er ikke unikt for Azure Site Recovery. Du kan forvente lignende resultater for mange typer tjenester og applikasjoner.

 

Riverbed – Ytelse, Synlighet og Kontroll

Å være opptatt av sluttbrukeropplevelsen, ytelse for applikasjoner og nettverk, synlighet i applikasjoner, nettverk og infrastruktur samt kontroll på dine data, være seg i eget datasenter eller i skyen, er det Riverbed driver med.

Vi har løsningen du er på jakt etter når det går “tregt” eller du ikke finner “feilen”.

Vil du vite mer, så kontakt en av våre autoriserte forhandlere, snakk med din Microsoft representant eller kontakt oss direkte.

Vår portefølje innenfor Ytelse, Synlighet og Kontroll kan du lese mer om på www.riverbed.com.

 

Både vi og Microsoft er på NIC – er du?

Er du på NIC i år, så finner du både oss og Microsoft der også.

Er du nysgjerrig på hva løsningen vår kan gjøre for deg? Vil du ha mer informasjon? Eller vil du bare slå av en prat?

Kom gjerne innom vårt område - og gå for all del ikke glipp av foredraget vår CTO, Hansang Bae holder.

Comments (0)

Skip to main content