Prerit Ahuja er norgesmester i Excel


NM i Excel ble arrangert tirsdag kveld på Microsofts hovedkontor på Lysaker utenfor Oslo. Etter en krevende kvalifisering med deltakere fra hele landet stod det til slutt igjen én vinner. Prerit Ahuja fra Oslo trakk det lengste strået og kan smykke seg med tittelen norgesmester i Excel.

  NMexcel3
NM i Excel gikk av stabelen i Microsoft sine lokaler på Lysaker utenfor Oslo, tirsdag kveld. Nærmere 250 deltakere fra hele landet deltok under kvalifiseringsrunden. I går kveld stod tre finalister igjen på scenen og måtte gjennomføre finaleoppgavene live foran et forventningsfullt publikum. Prerit Ahuja imponerte både dommerne og publikum med sine Excel-kunster og kan skilte med tittelen norgesmester i Excel. Selv under press klarte Ahuja å behandle store mengder data, sette sammen gode fremstillinger ved bruk av grafer og bryte med de vanskeligste formler.

- Jeg hadde virkelig ikke trodd jeg skulle gå av med seieren og vinne hele konkurransen. Det var veldig stas å være med, og langt mer nervepirrende enn jeg hadde forestilt meg på forhånd, sier den ferske norgesmesteren Prerit Ahuja.
Juryen bestod av Øyvind Graff fra Microsoft Norge, Aleksander Paus fra Sprint Consulting, Lukas Lilja fra Excel Department og juryformann Carl Endresen fra Uber.

NMexcel1

 

- Hurtighet spilte en viktig rolle i finalen. Ahuja holdt hodet kaldt og disponerte tiden sin aller best under finalen. Det var det som til syvende og sist ga uttelling og seier i norgesmesterskapet i Excel, sier juryformann og norgessjef i Uber, Carl Endresen.
Excel fyller 30 år i år og det var det bakenforliggende til at Microsoft ønsket å arrangere NM i Excel. Med responsen tatt i betraktning er det grunn til å tro at det kommer flere mesterskap i rekken.

 

- Det var en utrolig spennende og jevn finale. Jeg er mektig imponert av alle finalistene og hva de får til i celler og formler. Dette frister til gjentakelse – både fordi det er ekstra gøy å se Excel i en litt annerledes setting enn de fleste av oss er vant til samtidig som at engasjementet rundt mesterskapet har vært over all forventning, sier Vibeke Hansen, kommunikasjonsdirektør, Microsoft Norge.

Andre,- og tredjeplass gikk til henholdsvis Lars Devold fra Trondheim og Mikael Skovrup fra Bærum.

NMexcel2


Comments (2)

  1. Jonas says:

    Hva var oppgavene i finalen?

  2. Hanne says:

    Hei Jonas.
    Beklager sent svar. Oppgavene kan du finne her:
    https://tips.microsoft.no/2015/10/27/nm-i-excel-en-oppsummering/

Skip to main content