Kjenner du Norges råeste Excel-bruker?


Lysaker, 29. september 2015 – Excel fyller 30 år i år og nylig lanserte Microsoft Office 2016. Nå ønsker Microsoft å kåre Norges råeste Excel-bruker, og ber publikum om hjelp til å melde på kandidater til norgesmesterskap i Excel.

 

– Excel fyller 30 år i år, og brukes av tusenvis av nordmenn hver dag. Vi vet at topputøvere innen Excel opererer nærmest i skjul i norske hjem og arbeidsplasser. Nå vil vi ha publikums hjelp til å finne disse upolerte diamantene, så vi kan få dem frem i lyset og sørge for at de får velfortjent heder og ære, sier Vibeke Hansen, kommunikasjonsdirektør, Microsoft Norge.

 

For å komme til NM-finalen må deltakerne kvalifisere seg ved å løse tre Excel-oppgaver, og disse kan gjøres hjemme eller på jobb. Kvalifiseringsperioden vil være fra 29.september til 11. oktober. De tre kvalifiseringsoppgavene vil utfordre deltakerne i både teknikk, hurtighet og mental styrke:

· 100m regneark – organisering av datamengder

· Grafballett –visuell fremstilling av data

· Formel-bryting – utvikling av dataformler

 

Innledende fase av norgesmesterskapet er åpen for alle, mens de aller beste vil møtes i finale hos Microsoft 20. oktober. Finalen avholdes live foran publikum og storskjermer i Microsofts lokaler på Lysaker 20. oktober kl. 18.00.

 

– Konkurransen i seg selv er ikke veldig høytidelig, men vi vet at det ligger mange timers daglig tallknusing i Excel for den som klarer å gå helt til topps i norgesmesterskapet. Derfor synes vi det er på høy tid å feire dem som har tilbrakt timevis i regneark, kost seg med komplekse formler og kanskje til og med lager egne makroer. Kanskje nettopp din kollega er vår neste norgesmester i Excel, eller du selv kunne tenke deg en real utfordring? Vi vil gjerne høre fra deg så vi kan hylle norgesmesteren sammen! sier Hansen.

 

Les mer og meld deg på NM i Excel ved å klikke på denne linken.

Ønsker du å være i publikum under finalen 20. oktober? Registrer deg her.

 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Vibeke Hansen, kommunikasjonsdirektør, Microsoft Norge
Telefon: 990 13 349
Epost: vihansen@microsoft.com

Comments (0)

Skip to main content