Azure Active Directory (AAD)


AAD er Microsoft sin nye globale identitetsplattform for bedrifter, som er designet og laget for cloud-eraen innenfor computing. Det er nesten litt missvisende å kalle det for «Azure Active Directory» da man oftest umiddelbart tenker på Windows Server Active Directory, noe som man har kjørt i våre datasentere i mange mange år fra før. AAD er så mye mer enn dette. Vi ser på noe av det.

Windows Server Active Directory hadde et sett med funksjoner som den tilbydde, men i tillegg til de funksjonene, så tilbyr AAD så veldig mye mer. AAD er egentlig et fullverdig identity og access management løsning for public cloud. Det som er viktig å understreke, er at AAD ikke bare nødvendigvis er for kun Microsoft sin cloud, men det er en identitetsplattform som man kan velge å bruke om man ønsker å utvikle applikasjoner i et eget datasenter, i Amazon datasenter o.l. Det er rett og slett en tjeneste som er tilgjengelig for alt. AAD er tilgjengelig i alle de 27 Azure regionene som er i dag. Så når du velger å putte identitets informasjonen din i AAD, så er den tilgjengelig globalt. Så problemet som har vært tidligere med at folk på reise og slikt ikke vil ha tilgang; så vil du nå ved hjelp av AAD også være der det skjer med nødvendig autorisasjon om det så måtte være tilfellet.

Det er veldig mange som bruker AAD i dag. Alle microsofts O365 kunder; over en milliard, er alle brukere av AAD og det gjennomføres i overkant av noen milliarder av autentiserer hver eneste dag. AAD inneholder også alle de gjeveste sertifiseringene, både på sikkerhet, compliance og prosedyrer. AAD er virkelig en enterprise grade katalog som er gearet mot public cloud.

AAD er en felles identitetstjeneste for alle Microsofts sine cloud-tjenester. Det lar seg ikke gjøre å konsumere O365, eller InTune, eller noen av de andre tjeneste uten å ha AAD i bunn da dette er fundamentet til hele økosystemet til Microsoft. I utgangspunktet er tjenesten gratis, men det finnes også forskjellige pricing pakker med ulik funksjonalitet.

 

Nyeste tilleggsfunksjon i AAD

Den nyeste erværvelsen til Azure Active Directoy features-listen er noe så spennende somclip_image002 Advanced Threat Analytics (ATA) som endelig har blitt allment tilgjengelig. Diskusjoner rundt tilnærmingen av å identifisere såkalte «cyber-breaches» har ikke latt vente på seg den siste perioden nå som cloud er så høyt oppe på hype-cyclen. ATA er utviklet for å hjelpe deg som bruker å oppdage mistenkelige bruker- og virksomhetsaktiviteter, oppdage kjente og skadelige angrep, samt. sikkerhetsproblemer. Det har gått ufattelig mye tid inn i å gjøre bruken av ATA så enkel, rask og intuitiv som mulig. Dette er ikke engang en brøkdel av hva som er nytt i AAD, og det kommer stadig mer. Se skjermbilde.

 

Vl du se mer av hva AAD har å tilby og dykke dypere inn i AAD? Kos deg med videoen under.

image

 

Spørsmål rundt Azure Active Directory?
Send gjerne Anders Gill en mail: angill@microsoft.com


Comments (0)

Skip to main content