Gratis Windows utrullings lab


Selv om det kan være greit å ha eget lab miljø stående er det ikke alltid så lett å få det til, og veldig ofte er det tidskrevende å sitte opp til bestemte scenarioer som kan kreve ting man ikke har tilgang på, kunnskap om eller muligheten til å få på plass, da blir det vanskelig å teste ut små ting bare for moro skyld.

Microsoft sin Technet Virtual Labs (http://technet.microsoft.com/en-us/virtuallabs) side inneholder masse gratis laber. Som oftest er de av veldig høy kvalitet, selv om noen kan være i enkleste laget for noen enkelte ganger.  Og utvalget av laber er etter hvert veldig bra, områdene som blir dekket er også stort, her finner man laber relatert til Windows server, Windows klienter, System center, SQL, Cloud, Office, Office Servers og mer. Og det blir stadig lagt til flere. De fleste labene er relativt korte og lar seg utføre på alt fra 10 til 60 minutter.

Nå har det også blitt lagt ut noen veldig gode laber på utrulling av Windows, kvaliteten er garantert da labene er lagd av Johan Arwidmark, som veldig mange kjenner fra fantastiske kurs og foredrag både internasjonalt på TechED, NIC o.l. og ellers her i Norge (Ja han er Svensk, men ikke la oss holde det alt for hardt mot han 😉

Det er 3 kurs lagt ut, selv om de omhandler Windows 8.1, så kan stort sett alt gjøres på samme måten om det er Windows Vista, 7, 8 og sikkert kommende versjoner også.

Creating a Windows 8.1 reference image:

Her går man gjennom hvordan lager løsningen for oppretning av mal imaget som skal rulles ut til klientene og hvordan selve imaget kan lages. Masse gode tips

http://go.microsoft.com/?linkid=9845755

TechNet Virtual Lab: Deploying Windows 8.1 with MDT 2013:

Denne laben tar for seg selve utrullingen av Windows. For de som kun bruker MDT og ikke “SCCM” er dette riktig lab. Bruker du kun WDS, bør du helt klart sjekke ut dette. MDT er en gratis løsning for utrulling av operativ systemer og applikasjoner.

http://go.microsoft.com/?linkid=9845757

TechNet Virtual Lab: Deploying Windows 8.1 with ConfigMgr 2012 R2 and MDT 2013:

Denne laben tar for seg selve utrullingen av Windows. For de som bruker SCCM eller har tenkt å ta i bruke SCCM, så er dette riktig lab.

http://go.microsoft.com/?linkid=9845756

En stor fordel med disse labene er at de har gode lab manualer som du kan skrive ut eller lagre så du har fremgangsmåten til seinere bruk 🙂

Comments (1)

  1. Anonymous says:

    thank you

Skip to main content