Litt om "Windows Server 2012 R2 Update"


Det er mye oppmerksomhet rundt «Windows 8.1 update», som blir sluppet som en oppdatering til Windows 8.1 via Windows Update den 8. april. Enkelte har sikkert også fått med seg at Windows Server 2012 R2 også får samme oppdatering samtidig, men det er ikke så godt dokumenter hva som ligger i den oppdateringen.

Så i denne bloggen posten tenkte jeg å oppsummere litt hva «Windows Server 2012 R2 Update» faktiske er og noen tips rundt den.

Først og fremst, det er ingen endring i hardware krav eller API’er som endres. Så det bør ikke påvirke serveren eller applikasjoner/tjenester å installere «update», men som alltid sørg for å ha en fersk backup. Det vil kreves en omstart av serveren når du installerer, og man må være klar over at oppdateringen forårsaker unormalt høyt CPU forbruk for å være en oppdatering. Dette medfører at det er viktig å planlegge oppgraderingen både med tanke på omstarten, men også med tanke på CPU forbruket, spesielt hvis man kjører virtuelt da man raskt kan få stor belastning som vil påvirke alle maskinene som kjører på vertsmaskinen. Har man ytelse lastbalanse på vertsmaskinene (uansett hypervisor leverandør) risikere man at maskinene blir flyttet frem og tilbake, noe som igjen gir enda dårligere ytelse. Så rådet er å oppgradere på enkelt maskiner eller gruppere det logisk kan fordeles på slik at det påvirker minst mulig. Å sette vertsmaskinen i vedlikeholds modus anbefales.

Hva er det i «Windows Server 2012 R2 Update»?

 • «Cumulative roll-up», betyr at alle tidligere oppdateringer siden lanseringen av Windows Server 2012 R2 er inkludert i denne oppdateringen.

 • «Bug fixes», enn så lenge er ikke disse dokumentert i kb artikkel listen til Microsoft. Trolig vil det dukke opp mer info på eller rett etter lanseringsdatoen.

 • Forbedringer
  - «Enterprise Mode for Internet Explorer (EMIE), for å hjelpe bedrifter med web kompatibilitet mot LOB. http://technet.microsoft.com/en-us/library/dn640701.aspx
  - ?Active Directory fix for Office 365, gjør det mulig å å bruke Office 365 epost adresse til pålogging mot AD.
  - RDS bruker grensesnittet blir oppgradert til det samme som Windows 8.1 Update (se kommentar)
  - Bruker grensesnittet oppdateringer. Søk og strøm knapp blir lagt til på start skjermen (modern start page)

Installasjon av «Windows Server 2012 R2 Update» på RDS (Terminal services)

Johan Arwidmark har testet ut «Update» på servere som har installert «Desktop Experience» installert og funnet en liten bug man bør være klar over. Hvis du installerer «Desktop Experience» rollen på en server etter at «update» er installert fungerer alt som forventet, men hvis du installerer «update» på server som alt har «Desktop Experience» installert vil du få «Store» ikon på «taskbaren» til brukerne. Denne vil ikke fungere, og bør fjernes slik at den ikke forvirrer brukerne.  For mer info om dette kan du gå inn på http://www.deploymentresearch.com

Nedlastning av oppdateringen

De som har MSDN abonnement kan alt nå laste ned både oppdateringene direkte eller hele image i ISO fil format med oppdateringen lagt inn. 8. April kan du oppdatere via Windows update, eller laste ned oppdateringen (som egentlig er flere oppdateringe) på følgende linker:

http://support.microsoft.com/kb/2919442 (Denne kom på Windows update i mars)
http://support.microsoft.com/kb/2919355
http://support.microsoft.com/kb/2932046
http://support.microsoft.com/kb/2937592
http://support.microsoft.com/kb/2938439
http://support.microsoft.com/kb/2949621

14. April kan VL kunder laste ned oppdaterte image fra VL siden sin.

 

Kilder:

Windows Server Team Blog
http://blogs.technet.com/b/windowsserver/archive/2014/04/02/windows-server-2012-r2-update-is-now-available-to-subscribers.aspx
Deployment Research – Notes from the lab
http://www.deploymentresearch.com/Research/tabid/62/EntryId/170/Windows-Server-2012-R2-Update-Notes-from-the-lab.aspx

Enterprise Mode for Internet Explorer (EMIE)
http://technet.microsoft.com/en-us/library/dn640701.aspx

 

Comments (1)

 1. Anonymous says:

  thank you

Skip to main content