Trøbbel med bitlocker på Surface eller annen Windows Slate


Problemet

Det ser ut til at det er en del brukere som får problemer med at Windows brett låser seg i Bitlocker recovery modus. Det skjedd med en av mine Surface forleden dag også.

Det ser ut til at det er et reint Windows RT relatert problem og trolig oppstår det etter at det har blitt installert en oppdatering som endre "noe" system relatert og når nettbrettet låser seg så skjer dette.
Microsoft jobber med å finne hva det er som gjør dette, jeg vet at på min Surface ble det installert en bios oppdatering så det kan være denne som er grunnen til problemet.

Folk flest har ikke fått med seg at enheten deres er bitlocker kryptert og vet heller ikke hvor man kan finne denne nøkkelen. Heldigvis hvis man bruker en Microsoft ID blir denne kopiert opp på skydriven din, du kan da bare gå inn på:

https://skydrive.live.com/RecoveryKey

og her finner du nøkklene dine.

Hvordan løse problemet

Fremgangs måten for løse problemet når du har nøkkelen finner du her:

http://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/18671.bitlocker-troubleshooting-continuous-reboot-loop-with-bitlocker-recovery-on-a-slate-device.aspx

Forhåpentligvis blir det orden på hvilke oppdatering som lager problemer snart, men man kan få tilsvarende problem av andre grunner også, f.eks. en bios oppgradering som ikke sjekker etter Bitlocker og pauser systemet.
Hoved regelen er at man skal pause Bitlocker når man gjør system endringer som f.eks. bios oppgraderinger o.l. Jeg ser at de fleste leverandørene nå gjør dette automatisk, men ikke alle så det er bedre å alltid huske å gjøre dette manuelt enn å måte gå for en Bitlocker recovery i etterkant.

Info om hvordan finne Bitlocker recovery key finner du her

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/bitlocker-recovery-keys-faq

 

 

Comments (1)

  1. Anonymous says:

    thank you

Skip to main content