Nominacije predavanja za Microsoft NetWork 8 konferenciju


Kao što smo već najavili, osmo izdanje najveće poslovno-tehnološke konferencije u Bosni i Hercegovini, Microsoft NetWork, održat će se u periodu od 18. do 20. aprila 2018. godine (srijeda-petak) u kongresnom centru Grand Hotela Neum.

U toku priprema za konferenciju, neizostavan dio je i proces nominacije predavanja. Od prvog izdanja konferencije pa do danas, naša želja je omogućiti zainteresiranim stručnjacima da podijele svoja znanja i iskustva sa učesnicima, a u okviru zadatih tematskih okvira.

Smjerovi na Microsoft NetWork 8 konferenciji su prilagođeni strategiji Microsofta, pa tako svoja predavanja možete prijaviti u jednom od slijedećih smjerova:

  • Moderno poslovno okruženje (MPO) - pokriva sve teme vezane za kreiranje modernog radnog okruženja potpomognutog servisima kao što su Microsoft 365, odnosno Office 365, Enterprise Mobility Suite i Windows 10, odnosno teme vezane za sigurnost modernog poslovnog okruženja, rad sa bilo koje lokacije i upravljanje uređajima.
  • Poslovne aplikacije i digitalna transformacija (DTP) - smjer koji pokriva poslovne aplikacije i servise kao što su Dynamics 365 ili PowerApps, a uključuje i teme vezane za proces digitalne poslovne transformacije, odnosno predstavljanje partnerskih rješenja.
  • Aplikacije i infrastruktura (AI) - smjer koji pokriva sve teme koje zanimaju razvojne i sistemske inženjere, a koje zajedno povezuje Azure platforma.
  • Podaci i vještačka inteligencija (PVI) - kroz ovaj smjer obrađuju se teme vezane za smještaj i obradu podataka, odnosno vizualizaciju podataka i poslovnu inteligenciju, te servise koji upotrebnom vještačke inteligencije mogu podržati stvaranje nove vrijednosti.
  • Studije slučaja (CS) - smjer namijenjen Microsoft partnerima koji tokom konferencije mogu predstaviti uspješne projekte te podijeliti iskustva sa učesnicima.

Ukoliko vas zanima koje su to aktuelne teme koje se pojavljuju na Microsoftovim globalnim konferencijama, svakako vam savjetujemo da ih potražite na stranicama konferencija Build, Ignite i Tech Summit.

Ukoliko želite da nominirate predavanje za ovogodišnju konferenciju, to možete učiniti u periodu od 22.1. do 4.2.2018. godine (23:59), otvaranjem korisničkog naloga na msnetwork.ba stranici (registracija>predavač), uz popunjavanje formulara koji sadrži smjer, naziv i opis predavanja, odnosno biografiju i profilnu fotografiju predavača.

Savjetujemo vam da što bolje opišete svoje predavanje te time povećate šanse da isto bude prihvaćeno. Prilikom nominacije predavanja neophodno je odrediti i tehnički nivo predavanja, kako bi isto, ukoliko bude prihvaćeno, na konferenciji pronašlo odgovarajuću publiku.

Nivoi predavanja:

– Nivo 100 (uvodna odnosno informativna predavanja koja pokazuju osnovne funkcionalnosti proizvoda ili platforme te su prilagođena najširoj publici)
– Nivo 200 (opširniji pregled mogućnosti uz demonstracije, navođenje primjera iz prakse i diskusiju o izazovima sa određenim rješenjem)
– Nivo 300 (predavanje koje obrađuje napredne primjere uz razmatranje studija slučaja, migracije, deploymenta, arhitekture i razvoja)
– Nivo 400 (predavanja najvišeg nivoa koja se bave arhitekturom, razvojem aplikativnog rješenja, dizajnom ili prevazilaženju različitih tehničkih izazova namijenjena usko specijaliziranim stručnjacima)

Ostale informacije:

Predavanja će trajati 45 minuta. Kriterij za odabir predavanja zasniva se na procjeni kvalitete same nominacije, vašeg prethodnog iskustva kao predavača na srodnim konferencijama ili referencama i titulama koji vas potvrđuju kao stručnjaka i predavača. Predavanja se mogu držati na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili engleskom jeziku.

Predavačima će biti obezbjeđena konferencijska kotizacija, smještaj tokom trajanja konferencije te refundirani troškovi prevoza (goriva). O statusu svih nominiranih predavanja ćemo vas obavijestiti putem e-maila, a ukoliko vaše predavanje bude prihvaćeno, do 31.3.2018. godine je potrebno poslati finalnu verziju prezentacije.

Vidimo se na konferenciji!

Enis Šahinović
Direktor konferencije

Comments (0)

Skip to main content