Otvorene nominacije predavanja za Microsoft NetWork 6 konferenciju


Šesto izdanje najvece poslovno-tehnološke konferencije u Bosni i Hercegovini, Microsoft NetWork, od 18. do 20.4.2016. godine (ponedjeljak-srijeda) održat ce se u Grand Hotelu Neum. U brojkama, MS NetWork 5 konferencija okupila je preko 650 ucesnika, kojima su ponudena 73 predavanja kroz 6 smjerova. S obzirom na pozitivne komentare ucesnika, konferenciju smo još jednom odlucili organizirati upravo u Neumu.

Fokus ovogodišnje konferencije ce biti na temama vezanim za sigurnost, scenarije iskorištenja Azure platforme, hibridne scenarije koji podrazumijevaju upotrebu online servisa sa on-premise rješenjima, novu generaciju proizvoda iz Office skupine (Exchange Server 2016, SharePoint Server 2016, klijent…), implementaciju i održavanje Office 365 servisa, Dynamics CRM i NAV, upravljanje Windows 10 operativnim sistemom u poslovnom okruženju, ostale proizvode vezane za infrastrukturu kao što su Windows Server 2016 i System Center 2016, poslovnu inteligenciju i napredne baze podataka (SQL Server 2016), upravljanje projektima (Project Server 2016), razvoj aplikacija za Windows 10, Visual Studio 2015 i multi-platformski razvoj, korištenje Microsoft i open-source tehnologija, uz predstavljanje rješenja koja se koriste u edukaciji. Predavanja ce se održavati kroz više razlicitih smjerova u 6 sala paralelno.

Smjerovi:

- Podrška poslovanju i produktivnosti (BIZ)
- Razvojne platforme i alati (DEV)
- Smještaj i analiza podataka (DBA)
- Server/cloud infrastruktura i servisi (ARH)
- Klijent platforme i uredaji (CLI)
- Studije slucaja (CS)

Ukoliko želite da nominirate predavanje za ovogodišnju konferenciju, to možete uciniti u periodu od 10.2. do 26.2.2016. godine, popunjavanjem formulara na ovoj adresi (neophodno je otvoriti nalog na msnetwork.ba stranici) koji sadrži smjer, naziv i opis predavanja, odnosno biografiju i fotografiju predavaca (tehnicki zahtjev je da širina JPG fotografije bude tacno 140 piksela).

Savjetujemo vam da što bolje opišete svoje predavanje te time povecate šanse da isto bude prihvaceno. Prilikom nominacije predavanja neophodno je odrediti i tehnicki nivo predavanja, kako bi isto, ukoliko bude prihvaceno, na konferenciji pronašlo odgovarajucu publiku te obavezno navesti Microsoft proizvod koji je vezan za odredeno predavanje (ukoliko je to slucaj).

Nivoi predavanja:

- Nivo 100 (uvodna odnosno informativna predavanja koja pokazuju osnovne funkcionalnosti proizvoda ili platforme te su prilagodena najširoj publici)
- Nivo 200 (opširniji pregled mogucnosti uz demonstracije, navodenje primjera iz prakse i diskusiju o izazovima sa odredenim rješenjem)
- Nivo 300 (predavanje koje obraduje napredne primjere uz razmatranje studija slucaja, migracije, deploymenta, arhitekture i razvoja)
- Nivo 400 (predavanja najvišeg nivoa koja se bave arhitekturom, razvojem aplikativnog rješenja, dizajnom ili prevazilaženju razlicitih tehnickih izazova namijenjena usko specijaliziranim strucnjacima)

Predavanja ce trajati 60 minuta. Kriterij za odabir predavanja zasniva se na procjeni kvalitete same nominacije, vašeg prethodnog iskustva kao predavaca na srodnim konferencijama ili referencama i titulama koji vas potvrduju kao dobrog strucnjaka i predavaca. Svim predavacima ce biti placena konferencijska kotizacija, troškovi prevoza (goriva), te smještaj tokom trajanja konferencije. Predavanja se mogu držati na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili engleskom jeziku. O statusu svih nominiranih predavanja cemo vas obavijestiti putem e-maila, a ukoliko vaše predavanje bude prihvaceno, do 28.3.2016. godine je potrebno poslati finalnu verziju prezentacije na e-mail predavanja@msnetwork.ba.

Vidimo se na MS NetWork 6 konferenciji!

Enis Šahinovic
Direktor sadržaja konferencije

Comments (0)

Skip to main content