Objavljen raspored predavanja na MS NetWork 5 konferenciji


Microsoft NetWork 5 konferencija pocinje sa tehnickim keynoteom u ponedjeljak, 27.4.2015. godine u 18 sati, a nastavlja se 28. i 29.4. sa predavanjima kroz 6 paralelnih smjerova, uz predavanja za menadžere, predstavljanje lokalnih studija slucaja, predavanja za programere i IT profesionalce, odnosno predavanja clanova lokalne Microsoft i akademske zajednice.

Konferencija vec tradicionalno okuplja najbolje lokalne i regionalne predavace, a njima ce se ove godine pridružiti i neki od najpoznatijih predavaca na Microsoft konferencijama u svijetu, medu kojima su Paula Januszkiewicz (strucnjak za sigurnost), Agnes Molnar (strucnjak za arhitekturu i Enterprise Search) i Martin Kulov (strucnjak za razvoj aplikacija i ALM), nosioci Microsoft MVP titula, odnosno Scott Schnoll, strucnjak za Exchange, koji dolazi iz Microsofta.

Tokom konferencije, bit ce rijeci još o Microsoft Azure i Office 365 platformama, hibridnim scenarijima koji podrazumijevaju upotrebu online servisa sa lokalnim rješenjima, povecanju produktivnosti i optimizaciji troškova, te rješenjima vezanim za Windows 10, infrastrukturu i sigurnost, poslovnu inteligenciju, napredne baze podataka, upravljanje projektima, multi-platformski razvoj aplikacija, korištenje Microsoft i open-source tehnologija, rješenjima koja se koriste u edukaciji, itd.

Vrijedi napomenuti da ce vrhunske predavace i teme na ovogodišnjoj konferenciji pratiti i vrhunska zabava. Naime, u ponedjeljak, nakon tehnickog keynotea, ucesnike konferencije razveselit ce Branko Ðuric Ðuro na sebi svojstven nacin, a u utorak, nakon dana ispunjenog kvalitetnim predavanjima, ucesnike ce zabaviti Bombaj štampa sa svojim najvecim hitovima!

Prijave za konferenciju su otvorene do 20.04.2015. godine, s tim da svi ucesnici koji se prijave do 01.04.2015. godine, ostvaruju popust od 100 KM na cijeni kotizaciju za ucešce na konferenciji koja iznosi 300 KM (plus PDV). Kao i prethodnih godina, Microsoft BiH je obezbjedio posebnu kotizaciju za redovne studente, kojima je omoguceno da ucestvuju na najvecoj IT konferenciji u BiH za samo 50 KM (plus PDV).

Detaljan raspored predavanja MS NetWork 5 konferencije možete pronaci ovdje.

Comments (0)

Skip to main content