Nominacije predavanja za MS NetWork 5 konferenciju


Peto izdanje najvece poslovno-tehnološke konferencije u Bosni i Hercegovini, MS NetWork, od 27. do 29. aprila 2015. godine (ponedjeljak-srijeda) održat ce se u Grand Hotelu Neum. Nakon dvije godine provedene u Banja Vrucici, odlucili smo da konferenciju po prvi put odvedemo na morsku obalu, u Neum.

U brojkama, MS NetWork 4 je okupio preko 520 ucesnika, kojima je ponudeno 80 predavanja od strane 80 predavaca kroz 6 smjerova. Izuzetno pozitivni komentari ucesnika sa prethodne konferencije od nas zahtijevaju da još jednom organiziramo uspješnu konferenciju, gdje ponovo racunamo na zanimljive teme i vrhunske predavace. Konferencija ce biti fokusirana na nove poslovne trendove i tehnologije, namijenjene korištenju u javnom i privatnom sektoru, odnosno akademskoj zajednici.

Uz dostupnost Office 365, Azure, Dynamics CRM Online, Intune i Enterprise Mobility Suite servisa na našem tržištu, planiramo znacajan dio konferencije posvetiti spomenutim temama, ali i hibridnim scenarijima koji podrazumijevaju upotrebu online servisa sa on-premise rješenjima. Takoder, na konferenciji ocekujemo i teme vezane za Windows 10 na svim platformama, novu generaciju proizvoda iz Office skupine, infrastrukturu i sigurnost, poslovnu inteligenciju i napredne baze podataka, upravljanje projektima, razvoj aplikacija za Windows, Visual Studio 2015 i multi-platformski razvoj, korištenje Microsoft i open-source tehnologija, uz predstavljanje rješenja koja se koriste u edukaciji.

Kada su u pitanju ponudeni konferencijski smjerovi, i ove godine cemo ponuditi ukupno 6 smjerova, a kao i prije, želja nam je da se kroz popularni Community smjer ponude predavanja izuzetno visokog tehnickog nivoa (300 i 400), fokusirana na specificne tehnologije ili slucajeve upotrebe. Želimo da Community Experts smjer bude mjesto prestižnih i netipicnih predavanja, posebno imajuci u vidu da se radi o jedinstvenom smjeru kada su u pitanju slicne konferencije koje se organiziraju širom regije.

Smjerovi:

- Poslovna predavanja (BIZ)
- Predavanja za IT profesionalce (PRO)
- Predavanja za programere (DEV)
- Napredna Community Experts predavanja clanova zajednice (MSC)
- Predavanja o korištenju Microsoft rješenja u edukaciji (EDU)
- Smjer posvecen prezentaciji studija slucaja (CS)

Ukoliko želite da nominirate predavanje za ovogodišnju konferenciju, to možete uciniti u periodu od 22. februara do 8. marta 2015. godine, popunjavanjem formulara na ovoj adresi (neophodno je imati vec registriran nalog na msnetwork.ba stranici, a ako ste predavali prošle godine, možete iskoristiti postojeci nalog), koji sadrži smjer, naziv i opis predavanja, odnosno biografiju i fotografiju predavaca (preporuka je da širina fotografije bude 140 piksela). Savjetujemo vam da što bolje opišete svoje predavanje te time povecate šanse da isto bude prihvaceno. Prilikom nominacije predavanja neophodno je odrediti i tehnicki nivo predavanja, kako bi isto, ukoliko bude prihvaceno, na konferenciji pronašlo odgovarajucu publiku te obavezno navesti Microsoft proizvod koji je vezan za odredeno predavanje (ukoliko je to slucaj).

Nivoi predavanja:

- Nivo 100 (uvodna odnosno informativna predavanja koja pokazuju osnovne funkcionalnosti proizvoda ili platforme te su prilagodena najširoj publici)
- Nivo 200 (opširniji pregled mogucnosti uz demonstracije, navodenje primjera iz prakse i diskusiju o izazovima sa odredenim rješenjem)
- Nivo 300 (predavanje koje obraduje napredne primjere uz razmatranje studija slucaja, migracije, deploymenta, arhitekture i razvoja)
- Nivo 400 (predavanja najvišeg nivoa koja se bave arhitekturom, razvojem aplikativnog rješenja, dizajnom ili prevazilaženju razlicitih tehnickih izazova namijenjena usko specijaliziranim strucnjacima)

Predavanja ce trajati 60 minuta. Kriterij za odabir predavanja zasniva se na procjeni kvalitete same nominacije, vašeg prethodnog iskustva kao predavaca na srodnim konferencijama ili referencama i titulama koji vas potvrduju kao dobrog strucnjaka i predavaca. Svim predavacima ce biti placena kotizacija, troškovi prevoza (goriva), te smještaj tokom trajanja konferencije. Predavanja se mogu držati na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili engleskom jeziku.

Ove godine o izboru predavanja koja ce se naci na MS NetWork 5 konferenciji brinut ce se Damir Dizdarevic (predavanja za IT profesionalce i Community Experts predavanja clanova user grupa u BiH i regiji), Anida Jusufovic (predavanja o rješenjima koja se koriste u edukaciji), Admir Tuzovic (predavanja za programere) te Enis Šahinovic (poslovna predavanja te prezentacije studija slucaja), koji ujedno vodi brigu o cjelokupnoj konferenciji kao direktor sadržaja konferencije. O statusu svih nominiranih predavanja cemo vas obavijestiti putem e-maila, a ukoliko vaše predavanje bude prihvaceno, do 1. aprila je potrebno poslati finalnu verziju prezentacije na e-mail predavanja@msnetwork.ba.

Vidimo se na MS NetWork 5 konferenciji!

Comments (0)

Skip to main content