Nominacije predavanja za Microsoft NetWork 8 konferenciju

Kao što smo već najavili, osmo izdanje najveće poslovno-tehnološke konferencije u Bosni i Hercegovini, Microsoft NetWork, održat će se u periodu od 18. do 20. aprila 2018. godine (srijeda-petak) u kongresnom centru Grand Hotela Neum.

0

Prijavite se na regionalno Imagine Cup 2017 takmičenje

Imagine Cup, najveće tehnološko takmičenje za studente u svijetu, nastavlja se i ove godine. U takmičenju mogu učestvovati svi studenti sa fakulteta u Bosni i Hercegovini, kao i učenici srednjih škola sa navršenih 16 i više godina, kroz formiranje timova veličine do 3 člana.

0

Nominacije predavanja za MS NetWork 7 konferenciju

Sedmo izdanje najveće poslovno-tehnološke konferencije u Bosni i Hercegovini, Microsoft NetWork, održava se od 19. do 21.4.2017. godine (srijeda-petak) u Grand Hotelu Neum.

0

Otvorene nominacije predavanja za Microsoft NetWork 6 konferenciju

Šesto izdanje najvece poslovno-tehnološke konferencije u Bosni i Hercegovini, Microsoft NetWork, od 18. do 20.4.2016. godine (ponedjeljak-srijeda) održat ce se u Grand Hotelu Neum. U brojkama, MS NetWork 5 konferencija okupila je preko 650 ucesnika, kojima su ponudena 73 predavanja kroz 6 smjerova. S obzirom na pozitivne komentare ucesnika, konferenciju smo još jednom odlucili organizirati upravo u Neumu.

0

Bitne informacije o podršci za nove procesore na Windows platformi

Windows 7 je sada u fazi produžene podrške te ce nastaviti biti podržan sa nadogradnjama koje se tice sigurnosti i pouzdanosti do 14.1.2020. godine na procesorima iz prethodnih generacija, dok ce Windows 8.1 imati istu podršku do 10.1.2023. godine.

0

Prestanak podrške za starije verzije Internet Explorer browsera

Korisnici koji u svom okruženju trenutno koriste neku stariju verziju Internet Explorer browsera zbog zahtjeva specificnih poslovnih aplikacija, u najvecem broju slucajeva kompatibilnost sa takvim aplikacijama u Internet Explorer 11 mogu osigurati kroz Enterprise Mode podršku, koja se aktivira zasebno (lokalno ili kroz group policy).

0

Objavljen raspored predavanja na MS NetWork 5 konferenciji

Microsoft NetWork 5 konferencija pocinje sa tehnickim keynoteom u ponedjeljak, 27.4.2015. godine u 18 sati, a nastavlja se 28. i 29.4. sa predavanjima kroz 6 paralelnih smjerova, uz predavanja za menadžere, predstavljanje lokalnih studija slucaja, predavanja za programere i IT profesionalce, odnosno predavanja clanova lokalne Microsoft i akademske zajednice.

0

Nominacije predavanja za MS NetWork 5 konferenciju

Peto izdanje najvece poslovno-tehnološke konferencije u Bosni i Hercegovini, MS NetWork, od 27. do 29. aprila 2015. godine (ponedjeljak-srijeda) održat ce se u Grand Hotelu Neum. Nakon dvije godine provedene u Banja Vrucici, odlucili smo da konferenciju po prvi put odvedemo na morsku obalu, u Neum. U brojkama, MS NetWork 4 je okupio preko 520…

0

Open at Microsoft konferencija u Mostaru

U Tehnološkom parku “INTERA” smještenom u Mostaru (Bišce polje bb), 10.2.2015. godine bit ce održana druga po redu “Open at Microsoft” konferencija na kojoj ce biti predstavljena Microsoft Azure platforma, kao i Microsoftove aktivnosti u globalnoj open-source zajednici.

0