Lync är en kombination av “link” och “sync”


Microsoft introducerar Lync, nästa generations kommunikationsverktyg

Microsoft Lync blir namnet på det som tidigare hade arbetsnamnet Office Communications Server 14. Namnet ”Lync” är en kombination av ”Link” och ”Sync” och beskriver på ett perfekt sätt nästa generations kommunikationsverktyg. 
Lync hjälper människor att nå varandra på nya sätt, var som helst, när som helst. I och med att nya namnet annonseras finns nu också en så kallad ”release candidate” tillgänglig för möjlighet till test innan den färdiga versionen lanseras.

Lync är en integrerad del av Microsofts produktivitetsplattform och är tillsammans med Exchange Server och Office en komplett lösning för all kommunikation i företag och organisationer som både inkluderar mail, röst, chat (realtidskommunikation) liksom audio och videokonferens från ett och samma ställe. En av de största förbättringarna som har gjorts mot tidigare versioner är inom området telefoni. Många som sedan tidigare använt  Lync för realtidskommunikation och videokonferens kommer använda Lync även för telefoni framöver. Över 100 företag och 20 000 människor använder redan betaversionen av Lync och responsen har varit otroligt positiv.

 

Några reflektioner:

”Fantastiskt nytt gränssnitt”

”Integrationen med SharePoint är bättre än någonsin”

”Alla tester som jag gjort hittills på betaversionen har varit framgångsrika”

”Användarupplevelsen har blivit mycket bättre jämfört med tidigare versioner”

 

clip_image002[4]

Peter Nicks är Productchef för Lync på Microsoft i Sverige

clip_image004

Läs även vårt pressmeddelande på Microsofts globala pressrum. Där finns även bilder på Microsoft Lync.

 

 

Comments (3)

 1. Tommy Petersson says:

  Går den att köra tillsammans med Exchange Server 2007, eller kräver den 2010?

 2. Liselotte says:

  Hej!

  Nej, den kräver inte Exchange 2010. Lync går att köra helt utan någon Exchange.

  Hälsningar,

  Liselote

 3. Per viklund says:

  Hej

  Arbetar åt en större myndighet med uppgifta att erbjuda stöd i utbildning åt funktionshindrade.

  Ser en otrolig potential i Lync. För närvarande finns dock ett rejält hinder för många funktionshindrade då det inte finns någon bra varseblivning vid inkommande samtal. Den ruta som dyker upp är alldeles för liten och vi skulle önska ett alternativ typ en blinklampa som usb device.

  Om du kan stödja så att dessa förändraingar kommer till stånd vore vi tacksamma.

Skip to main content