Microsoft Photosynth hjälper till att skapa ett kärlekskollage den 19 juni


clip_image001

Glöm inte kameran om du befinner dig på Stockholms gator 19 juni!

 

Efter bröllopet mellan Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling den 19:e juni så kommer brudparet att färdas genom Stockholm i en kortege som startar vid Slottet.

Microsoft hjälper Stockholms Stad att föreviga ögonblicket genom att låta alla som deltar på plats vid kortegen ladda upp sina bilder på www.love2010.se . Bilderna kommer sedan att sammaställas till ett antal Photosynth-kollage, som i 3D återger hur kortegen startade vid Slottet. Photosynth (www.photosynth.net) är en teknik framtagen av Microsoft Research som gör det möjligt att skapa 3D-vyer utifrån vanliga fotografier.  Bilderna kan komma från vanliga digitalkameror eller mobiltelefoner, och för varje motiv kan tittaren förflytta sig i landskapet för att ”titta in” från valfri vinkel eller zooma in. När bilder från mängder av olika källor sammanställs kan betraktaren dessutom ställa sig på den plats där kamerorna stått.

Hämta inspiration från “The Moment” http://photosynth.net/view.aspx?cid=05dc1585-dc53-4f2c-bfb1-4da8d5915256.


Comments (2)

 1. Joakim Jardenberg says:

  Vad gäller för licens i det här fallet? Tydligen kan en del se en CC-länk på uppladdningssidan (funkar inte för mig), men i slutresultatet syns det iaf inget som visar cred till upphovsmannen.

  Berätta gärna hur det är tänkt

 2. Robert Folkesson says:

  Hej Joakim,

  När du laddar upp bilder på http://www.love2010.se så godkänner du att dessa publiceras publikt. Bilderna sätts sedan ihop i Microsofts Photosynth-tjänst till ett sammanhållet 3D-kollage.

  I Photosynth-tjänsten kan man välja att publicera kollaget under olika former av licenser där Creative Commons är den mest använda och också den som vi publicerar kollaget under för att tillåta att andra använder Photosynthen i sina egna webbsidor, bloggar etc. om de vill.

  Mvh

  Robert Folkesson

  Microsoft

Skip to main content