Next MCMS post-SP2 fix correcting 3rd browser problems has been released today.

Postbacks on Firefox and Netscape browsers do not work correct

This will only happen if the <base> tag rendering using the RobotMetaTag control has been disabled. As a workaround either enable the <base> tag rendering or (if this is not an option) add the following javascript code behind the form tag of your template:

<script language=”javascript”>
    if (window.navigator.appName.toLowerCase().indexOf(“microsoft”) == -1
    && typeof __CMS_PostbackForm.onsubmit == “undefined”)
         __CMS_PostbackForm.onsubmit = null;

The hotfix to resolve this problem has been released and can be requested from Microsoft Support as KB 914782

Comments (4)

  1. Chinmay says:

    Hi Stefan,
    We are getting the following validation error in W3C Markup Validation Servicev0.7.1:

    Error Line 14 column 101: reference to entity "NRORIGINALURL" for which no system identifier could be generated.

    for the URL:

    <meta name="ROBOTS" content="FOLLOW,INDEX">
    <base href=""&gt;

    Can you tell me how to solve this problem.

  2. Chandy says:


    More than likely you just need to HTML Encode the &’s in the href value to &amp;, e.g.,;NRORIGINALURL=%2fEN%2fCDM100%2fhistory%2f&amp;NRNODEGUID=%7bAF30FB8C-51AE-47A8-9DAE-1CFBFD51B518%7d&amp;NRCACHEHINT=ModifyLoggedIn%22%3E

    I had hoped that MCMS SP2 would address issues like this.  Oh well.


  3. Hi Chinmay,

    I did not see your earlier post before I got a notification for the post Chandy added: you would need to address this with a custom RobotMetaTags control.

    Something like this: