Microsoft predstavil letošnje novosti za Windows Phone 7


  • Naslednji mesec prva pomembnejša posodobitev
  • V nadaljevanju leta nove funkcije, bogatejša trgovina z aplikacijami in integracija z drugimi Microsoftovimi izdelki
  • Microsoft beleži visoko zadovoljstvo uporabnikov telefonov Windows Phone 7

Microsoft je na prireditvi Mobile World Congress, ki poteka od 14. do 17. februarja v Barceloni, predstavil nekatere novosti, ki jih bo v letošnjem letu deležen mobilni operacijski sistem Windows Phone 7. Med napovedanimi novostmi so vec novih funkcij, krepitev spletne trgovine in razširitev integracije operacijskega sistema z dodatnimi Microsoftovimi izdelki. Konkreten primer Microsoftove vizije je tudi novo strateško partnerstvo z Nokio, ki povezuje podjetji pri razvoju obsežnega globalnega ekosistema Windows Phone. Microsoft pricakuje, da bo že v naslednjem letu zabeležil obcutno prodajo telefonov Nokia Windows Phone.

clip_image002

Andy Lees, predsednik Microsoftove enote Mobile Communications:

“Pred enim letom smo na Mobile World Congress v Barceloni predstavili Windows Phone 7. Opisali smo, kako smo mobilno strategijo podprli s celotno mocjo našega podjetja, vkljucno z izdelki Windows, Windows Live, Bing, Zune, Xbox LIVE, Office, SharePoint, Exchange in našimi razvojnimi orodji. Naše zavezništvo z Nokio ustvarja priložnosti za obe podjetji, ki zelo presegajo to, kar bi lahko dosegli loceni, in nudi potrošnikom, mobilnim operaterjem in razvijalcem privlacno alternativo obstojeci ponudbi.”

 

 

Nacrti za Windows Phone 7 v letošnjem letu

Microsoft je v Barceloni predstavil nove funkcije, ki jih bo v operacijski sistem Windows Phone 7 vkljucil še v tem letu. Napovedane novosti vkljucujejo obcutno izboljšano izkušnjo spletnega brskanja, ki bo temeljila na Internet Explorerju 9, dodatne vecopravilne zmožnosti, podporo za dokumente Microsoft Office v oblaku in podporo Twitterju v funkciji People Hub.

Novosti:

  • Funkcija kopiranja in lepljenja, ki bo na voljo prek prve vecje posodobitve, nacrtovane za naslednji mesec. Ta posodobitev bo prav tako omogocila hitrejše delovanje aplikacij.
  • Neposredna integracija Twitterja s funkcijo People Hub (v drugi polovici letošnjega leta).
  • Podpora dokumentom Office v oblaku prek storitve SkyDrive (v drugi polovici letošnjega leta).
  • Dramaticno izboljšana izkušnja spletnega brskanja, ki bo temeljila na Internet Explorerju 9 in je nacrtovana za drugo polovico letošnjega leta. Prinesla bo enako raven podpore standardom (HTML5 in drugim) in strojnega pospeševanja grafike kot razlicica za osebne racunalnike.
  • Nov val vecopravilnih aplikacij v drugi polovici 2011. Omogoceno bo hitro preklapljanje med aplikacijami in izvajanje aplikacij v ozadju (recimo poslušanje glasbe). Vec podrobnosti o vecopravilnosti bo razvijalcem predstavljenih na aprilski konferenci MIX.

Najpomembnejši Microsoftov cilj pri razvoju operacijskega sistema Windows Phone 7 je edinstvena in prijetna uporabniška izkušnja, kar potrjujejo tudi povratne informacije uporabnikov.

»Do sedaj smo zabeležili fantasticen odziv s 93-odstotnim zadovoljstvom kupcev. Devet od desetih kupcev pravi, da bi telefon verjetno priporocalo tudi drugim,« je povedal Andy Lee, predsednik Microsoftove enote Mobile Communications. »Vse to je prispevalo k temu, da nas je izbrala Nokia. S tem partnerstvom smo naredili nov velik korak k povecanju globalnega obsega, dosega in vpliva.«

Microsoft je v prvih dveh mesecih od zacetka prodaje prodal 2 milijona licenc za Windows Phone 7.  Prav tako beleži hitro krepitev trgovine z aplikacijami Marketplace, kjer je uporabnikom sedaj na voljo že vec kot 8.000 aplikacij, registriranih pa je 28.000 razvijalcev.

Comments (0)

Skip to main content