Microsoft izdal Internet Explorer 9 RC z vsemi predvidenimi funkcijami


  • Po vecmesecnem testiranju in zbiranju povratnih informacij je na voljo nova razlicica z vsemi predvidenimi funkcijami
  • IE9 RC uvaja vec izboljšav na podrocju hitrosti, uporabniškega vmesnika, varnosti in zasebnosti ter združljivosti
  • Na voljo tudi že v slovenskem jeziku

Microsoft je na dogodku v San Franciscu predstavil spletni brskalnik Windows Internet Explorer 9 Release Candidate (kandidat za izdajo). Po vecmesecnem testiranju preizkusne (beta) razlicice in zbiranju povratnih informacij uporabnikov ter spletnih razvijalcev je tako zdaj na spletni strani na voljo nova razlicica, ki vkljucuje vse funkcije, predvidene za koncno izdajo izdelka. Internet Explorer 9 RC prinaša tudi vec novosti in izboljšav, ki še poudarjajo glavne odlike Microsoftovega spletnega brskalnika, kot so  hitrejše delovanje, preprostejši uporabniški vmesnik, izboljšana zasebnost in varnost ter združljivost s spletnimi standardi. Podpira 32- in 64-bitne operacijske sisteme Windows Vista, Windows 7 in Windows Server 2008 ter je že na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Internet Explorer 9 Release Candidate

Internet Explorer 9 Release Candidate uvaja vec izboljšav, ki še poudarjajo glavne odlike novega Microsoftovega spletnega brskalnika in temeljijo na obsežnih povratnih informacijah uporabnikov preizkusne razlicice (beta).

Uporabniki nove razlicice bodo takoj opazili še hitrejše delovanje spletnega brskalnika in dodatno precišceno uporabniško izkušnjo, ki v ospredje postavlja njihove priljubljene spletne strani. Med glavnimi izboljšavami so preprostejše delo z zavihki, naprednejše možnosti za pripenjanje priljubljenih spletnih strani na opravilno vrstico operacijskega sistema Windows 7 ter manjše število obvestil.

Povsem nova je funkcija Tracking Protection, ki daje uporabnikom vec nadzora nad tem, kako se njihove informacije izmenjujejo med razlicnimi spletnimi stranmi. Funkcija varuje uporabnike pred mnogimi oblikami spletnega sledenja, pri cemer jim s pomocjo posebnih seznamov, poimenovanih Tracking Protection Lists, daje vec nadzora nad dolocanjem, katerim stranem dovolijo ali ne dovolijo sledenje. Uporabniki bodo vnaprej pripravljene sezname Tracking Protection Lists lahko pridobili tudi od organizacij, ki jim zaupajo. Ob izdaji razlicice RC so tako že na voljo seznami, ki so jih pripravile organizacije Albine, PrivacyChoice, TRUSTe in EasyList.  

Razlicica Release Candidate prav tako krepi podporo spletnim standardom in HTML5 ter na željo razvijalcev dodaja zmožnosti za geolokacijo. S tem spletnim stranem omogoca, da prepoznajo lokacijo uporabnika in mu na podlagi teh podatkov ponudijo bolj relevantno spletno izkušnjo.

Comments (0)

Skip to main content