Brezplačne spletne aplikacije Office Web Apps zdaj tudi v slovenščini


  • Microsoftove spletne aplikacije za pregledovanje, urejanje in izmenjavo dokumentov tudi v slovenšcini
  • Brezplacno za vse uporabnike racunalnikov Windows, Mac in Linux z racunom Live ID na spletnem naslovu www.office.com/webapps ter prek storitev Windows Live SkyDrive in Hotmail
  • Office Web Apps uporablja že vec kot 30 milijonov ljudi

Microsoftove spletne aplikacije Office Web Apps so odslej uporabnikom z brezplacnim racunom Live ID na voljo tudi v slovenskem jeziku. Slovenski uporabniki lahko v domacem jeziku uporabljajo spletne spremljevalce vodilnih programov za osebno storilnost Microsoft Word, Excel, PowerPoint in OneNote. Microsoft je Office Web Apps zasnoval za udobno pregledovanje, preprostejše urejanje in ucinkovito izmenjavo dokumentov Office od koderkoli, kjer sta na voljo internetna povezava in spletni brskalnik. Uporabnikom, tudi tistim, ki na svojem osebnem racunalniku nimajo namešcene namizne zbirke Office, so dostopne na spletnem naslovu www.office.com/webapps, prek Microsoftove storitve za spletno shranjevanje in izmenjavo datotek Windows Live SkyDrive in v spletni e-poštni storitvi Hotmail.   

clip_image001

Andrej Kunej, vodja poslovanja za poslovne aplikacije in strežnike, Microsoft Slovenija:

»Aplikacije Office Web Apps predstavljajo kljucen del naše strategije na podrocju racunalništva v oblaku, zato nas veseli, da jih zdaj lahko ponudimo tudi v slovenskem jeziku. Verjamemo, da bodo s poznano in domaco uporabniško izkušnjo, intuitivnimi orodji in brez kompromisov pri ohranitvi oblikovanja dokumentov prepricale mnoge slovenske uporabnike – kot so navdušile že vec kot 30 milijonov uporabnikov po svetu.«

 

Office Web Apps v slovenšcini

Office Web Apps so prirocni spletni spremljevalci priljubljenih programov za osebno storilnost Microsoft Word, Excel, PowerPoint in OneNote, ki dajejo uporabnikom vec svobode pri pregledovanju, urejanju in izmenjavi dokumentov. Spletne aplikacije ne predstavljajo zamenjave za namizne programe Office, temvec njihovo dopolnilo, saj z širitvijo izkušnje Office na splet omogocajo manj zahtevno delo z dokumenti na vseh osebnih racunalnikih, povezanih z internetom, in z namešcenim podprtim spletnim brskalnikom.

Odlikuje jih poznana uporabniška izkušnja ter intuitivna orodja za hitro in udobno delo, pri razvoju pa je Microsoft veliko pozornosti namenil tudi ohranitvi oblikovanja dokumentov pri njihovi izmenjavi med namiznimi in spletnimi aplikacijami. Za uporabo ni treba namešcati dodatne programske opreme, zadostuje že sodoben spletni brskalnik, kot so Internet Explorer 7 ali novejši, Google Chrome 3 ali novejši, Safari 4 ali novejši in Firefox 3.5 ali novejša razlicica na operacijskih sistemih Windows, Mac in Linux. 

Comments (0)

Skip to main content