Microsoft in Mobitel organizirata natečaj M:Windows Phone 7


Ljubljana, 18. januar 2011 – Mobitel je v sodelovanju z Microsoftom pripravil nagradni natecaj za izbor najboljših slovenskih aplikacij za mobilne telefone Windows Phone 7. S sodelovanjem na natecaju udeleženci pridobijo možnost sodelovanja na regijskem natecaju, najboljši razvijalci pa bodo prejeli denarne nagrade in pametne telefone Windows Phone 7, ki jih podarjajo HTC, Samsung, LG in DELL. Zmagovalce bodo nato maja izbrali uporabniki prek spletnega glasovanja in strokovna žirija. Prijave na natecaj potekajo vse do 11. 2. 2011 prek e-naslova http://tehnik.mobitel.si/mwindows-phone-7-natecaj.

Microsoft in Mobitel organizirata natecaj M:Windows Phone 7, namenjen izboru najboljših slovenskih aplikacij za mobilne telefone z operacijskim sistemom Windows Phone 7. Organizatorja vabita razvijalce, da se pomerijo v treh kategorijah (informativne vsebine, zabavne in poslovne aplikacije) ter se potegujejo za privlacne nagrade, možnost pa bodo imeli sodelovati tudi na regijskem natecaju. Štiri najboljše aplikacije v vsaki kategoriji bodo glede na rezultate glasovanja uporabnikov nagrajene z mobilnim telefonom Windows Phone 7, strokovna žirija pa bo med vsemi sodelujocimi aplikacijami podelila še denarne nagrade, in sicer 5.000 evrov za najboljšo aplikacijo, 2.000 evrov za drugouvršceno in 1.000 evrov za tretje mesto. Prijave za sodelovanje na natecaju se zbirajo do 11. februarja 2011, izbor nagrajencev pa bo potekal aprila. Na natecaj se lahko prijavijo tudi ideje za aplikacijo, tako da razvijalsko znanje ni potrebno. Najboljša ideja bo namrec ob koncu natecaja nagrajena z mobitelom Windows Phone 7.

Boštjan Stražar, vodja poslovanja za podrocje razvoja aplikativnih rešitev v slovenski podružnici Microsofta: »S tokratnim natecajem želimo spodbuditi izvirnost slovenskih razvijalcev in tako uporabnikom ponuditi aplikacije, ki bodo odprle povsem nove nacine uporabe sodobnih mobilnih telefonov. Verjamemo v zelo dober odziv, saj Windows Phone 7 kot edina mobilna platforma razvijalcem omogoca, da uresnicijo tudi najbolj drzne zamisli z uporabo orodij, ki jih že uporabljajo, kot sta Visual Studio in Silverlight. S tem je lahko pot od izvirne ideje do uresnicitve v aplikaciji, ki jo uporabniki z veseljem uporabljajo, resnicno hitra.«

Danilo Tomšic, direktor prodaje in marketinga v družbi Mobitel: »V Mobitelu verjamemo v domace znanje, ki lahko uporabnikom ponudi izvrstne, domiselne in predvsem uporabne aplikacije za njihove mobilnike. Slovenski uporabniki so prav po zaslugi Mobitela navajeni na napredne in kakovostne storitve, slovenski mobilni telekomunikacijski trg pa se uvršca v sam evropski vrh. Med najboljše zagotovo sodijo tudi slovenski razvijalci, zato je prav, da se njihovo znanje prepozna in ceni, med drugim tudi s tovrstnimi natecaji, ki prinašajo številne koristi za uporabnike, razvijalce, ponudnike storitev in operaterje, ki lahko pomembno prispevajo k razvoju panoge. V Mobitelu zato sistematicno spodbujamo razvoj domacega znanja z natecaji za aplikacije na razlicnih OS, s katerimi smo naleteli na izjemen odziv, s sodelovanjem z Microsoftom pa nadaljujemo tradicijo.«

Potek natecaja

Razvijalci in avtorji idej za aplikacije, ki bi želeli sodelovati na natecaju, se morajo prijaviti do 11. februarja 2011 prek spletne strani: http://www.mstech.si/windowsphone7natecaj/. V februarju bosta organizatorja za prijavljene razvijalce izvedla tudi delavnice, na katerih se bodo ti pobliže seznanili z razvojnimi orodji, kljucnimi tehnologijami in najboljšimi praksami pri razvoju za naprave Windows Phone 7. Rok za oddajo aplikacij je 25. marec 2010, spletno glasovanje uporabnikov bo aprila, izbor s strani strokovne žirije pa v maju.

V vsaki kategoriji bodo nato glede na rezultate spletnega glasovanja uporabnikov podeljeni štirje mobilni telefoni Windows Phone 7, strokovna žirija pa bo med vsemi prijavljenimi aplikacijami izbrala še tri najboljše. Razvijalec prvouvršcene aplikacije bo prejel 5.000 evrov, drugouvršcene 2.000 in tretjeuvršcene 1.000 evrov. Vsi sodelujoci razvijalci z delujocimi aplikacijami bodo imeli možnost sodelovati na regijskem natecaju z nagradnim skladom 25.000 evrov.

Vse informacije o nagradnem natecaju M:Windows Phone 7 so na voljo na Mobitelovem spletnem mestu Tehnik: http://tehnik.mobitel.si/mwindows-phone-7-natecaj/.

Comments (0)

Skip to main content