Microsoft izdal brezplačno orodje za spletni razvoj WebMatrix


• Novo brezplacno orodje za ucinkovit razvoj, prilagajanje in objavljanje spletnih strani ne glede na raven razvijalskega znanja
• Vec kot 40 partnerjev – ponudnikov odprtokodnih aplikacij, vkljucno z WordPressom, Joomlo!, DotNetNukom in Umbracom
• Podpora razlicnim programskim sintaksam, kot sta ASP.NET »Razor« in PHP

Microsoft je izdal brezplacno orodje za spletni razvoj WebMatrix, ki bo spletnim razvijalcem ne glede na raven njihovega znanja omogocilo ucinkovit razvoj, prilagajanje in objavljanje spletnih strani za internet. WebMatrix vkljucuje nabor orodij za hiter razvoj novih spletnih strani na temelju predlog ali brezplacnih odprtokodnih spletnih aplikacij, kot so WordPress, Joomla!, DotNetNuke in Umbraco. Visoki storilnosti razvijalcev je namenjena tudi podpora razlicnim programskim sintaksam, kot sta ASP.NET »Razor« in PHP, in spletnim pomocnikom, ki nudijo kratke, enovrsticne rešitve za kompleksne naloge. Microsoft je prav tako objavil nove videovodice, nasvete in druge vire, ki bodo razvijalcem v pomoc pri hitrem zacetku dela.

Zasnovano za preprosto uporabo
Microsoft je zasnoval WebMatrix za vsakogar, ki želi ustvariti spletno stran. Študentom in novim razvijalcem WebMatrix nudi možnost hitrega spoznavanja z razvojem spletnih strani. Spletnim agencijam zagotavlja ucinkovit nacin razvoja spletnih strani z uporabo odprtokodnih aplikacij. Za profesionalne razvijalce predstavlja novo možnosti za hiter in preprost spletni razvoj.

WebMatrix vkljucuje vsa orodja, potrebna za delovanje spletne strani, vkljucno s spletnim strežnikom, podatkovno zbirko in spletnimi ogrodji. Dvigu razvijalske storilnosti je namenjena podpora vec programskim sintaksam (ASP.NET «Razor« in PHP) in spletnim pomocnikom, ki zelo olajšajo kompleksnejša opravila, kot sta recimo vstavljanje podatkov iz Twitterja ali videoposnetkov. Prav tako je vkljuceno orodje za optimizacijo za spletne iskalnike, ki pomaga pri razvoju iskalnikom prijaznih spletnih strani.

WebMatrix podpira ekosistem vec kot 40 partnerjev – ponudnikov odprtokodnih aplikacij, kot so WordPress, Jooomla!, DotNetNuke in Umbraco.

»WebMatrix z naborom preprosto dostopnih orodij spletnim razvijalcem in oblikovalcem približuje zmogljivost in prijaznost do uporabnikov, ki odlikujeta Joomlo!,« je povedal Ryan Ozimek, vodja Joomle!, ki sodi med najbolj razširjene sisteme za upravljanje vsebin.

»WebMatrix sodi med najboljše nacine za vzpostavitev in razvoj spletne strani Umbraco,« je dejal Niels Hartvig, ustanovitelj Umbraca. »Z mocno partnersko podporo WebMatrixu, Microsoftov celostni pristop resnicno znižuje vstopne prepreke za spletne razvijalce.«

Razvijalcem je WebMatrix na voljo kot brezplacni prenos tukaj. Na naslovu http://www.microsoft.com/web/webmatrix/learn so na voljo tudi spletni viri, kot so videovodici in drugi nasveti za hiter zacetek dela. 

Comments (0)

Skip to main content