Microsoft Lync – nova generacija poslovnih komunikacij


· Nova generacija Microsoftove platforme za poenotene komunikacije, ki zamenjuje dosedanje izdelke Microsoft Communications Server, Office Communications Online in Office Communicator

· Obsežna podpora partnerjev, ki nudijo združljive programske in strojne rešitve ter storitve za hitro uvedbo

· Na voljo tudi kot storitev v racunalniškem oblaku

Microsoft je najavil splošno dostopnost nove generacije platforme za poenotene komunikacije Microsoft Lync, ki bo omogocila nove nacine povezovanja zaposlenih v sodobnih poslovnih okoljih. Lync je enotna platforma, ki uporabnikom z združevanjem takojšnjega sporocanja, informacij o prisotnosti, avdio-, video- in spletnih konferenc ter glasovnih komunikacij ponuja ucinkovito izbiro najboljšega nacina komunikacije – v enotnem uporabniškem vmesniku in v aplikacijah, ki jih podjetja že poznajo in uporabljajo. Brezplacna preizkusna razlicica je že na voljo na naslovu www.lync.com, poslovni uporabniki pa bodo novo rešitev lahko kupili od 1. decembra dalje. 

image

Gurdeep Singh Pall, poslovni podpredsednik Microsoftove skupine za izdelke Lync in govorne rešitve:

»Lync uresnicuje našo vizijo poenotenja vseh nacinov sodobne poslovne komunikacije. S funkcijami, kot so HD-video, snemanje konferenc in družabnimi funkcijami, kot so posodobitve stanj in obvešcanje o aktivnosti, daje ljudem bolj osebno in sodelovanju prilagojeno izkušnjo.«

 

Microsoft Lync je novo ime za družino izdelkov za poenotene komunikacije, ki so bili do zdaj znani pod imeni Microsoft Communications Server, Microsoft Office Communications Online in Microsoft Office Communicator. Poleg strežniške rešitve Lync Server 2010 so vkljuceni še namizni odjemalec Lync 2010, spletni odjemalec Lync Web App, ki temelji na Silverlightu in deluje tako na sistemih Windows kot Mac, in razlicica v racunalniškem oblaku Lync Online.

Microsoft je pri družbi Forrester Consulting narocil raziskavo Total Economic Impact, ki je pokazala, da pri vzrocni organizaciji platforma Lync 2010 zagotavlja povrnitev vlaganj v višini 337 odstotkov, vkljucno s 6,35 USD milijona neposrednih prihrankov v treh letih. Doba povracila vložka je 12 mesecev.

Vec izbire s partnerskimi rešitvami

Vec kot 70 novih naprav je že optimiziranih za platformo Lync, vkljucno z razlicnimi IT-telefoni, slušalkami, napravami za prostorocno telefoniranje in spletnimi kamerami proizvajalcev Polycom, Aastra Technologies in drugih Microsoftovih partnerjev. Polycom je tako predstavil prvo rešitev za teleprisotnost, združljivo s platformo Lync, ki vkljucuje rešitvi Polycom HDX Series in UC Intelligent Core. Obe rešitvi omogocata naravno in preprosto sodelovanje ne glede na razdaljo tako posameznikom kot skupinam.

Prav tako je vec kot 30 partnerjev predstavilo aplikacije na platformi Lync, ki so namenjene tako javnim kot zasebnim organizacijam vseh velikosti. Predstavljene rešitve so namenjene klicnim centrom,  snemanju klicev, racunovodstvu, storitvam za spremljanje poslovanja in novim aplikacijam, ki povezujejo komunikacije s poslovnimi procesi.

Vec partnerjev, med njimi tudi British Telecom, Dell, Dimension Data, HP in Verizon Business, že nudi tudi storitve, ki bodo uporabnikom pomagale pri ovrednotenju, izvedbi in upravljanju njihove infrastrukture Lync.

Dosegljivost

Izdelka Microsoft Lync 2010 in Microsoft Lync Server 2010 bosta poslovnim uporabnikom na voljo od 1. decembra dalje. Storitev v racunalniškem oblaku Microsoft Lync Online, ki vkljucuje takojšnje sporocanje, informacije o prisotnosti, avdio- in videokonference ter glasovno klicanje med osebnimi racunalniki, bo na voljo kot del ponudbe Office 365. V naslednjem letu bo Lync Online prav tako pridobil funkcije za glasovne komunikacije.

Microsoft Lync 2010

Stran Microsoft Lync 2010

Gradiva za novinarje

Video: Bill Gates o platformi Lync

Microsoft na spletu

Spletna stran Microsoftove novice

RSS-povezava za novice v slovenšcini

Microsoftove novice na Facebooku

Microsoft News Center

Matjaž Šircelj

clip_image001.clip_image002.clip_image003.clip_image004.clip_image005

Comments (0)

Skip to main content