Na prireditvi TechEd Europe 2010 v središču zasebni oblak


Microsoft je na prireditvi Tech•Ed Europe 2010, ki poteka od 8. do 12. novembra v Berlinu, okrepil svojo vizijo racunalništva v oblaku s predstavitvijo nabora programov in rešitev Hyper-V Cloud. Hyper-V Cloud bo podjetjem olajšal vzpostavitev lastnih zasebnih infrastruktur v racunalniškem oblaku na temelju platforme Windows Server. Podjetja Dell, Fujitsu, Hitachi, HP, IBM in NEC so že postala partnerji Hyper-V Cloud in bodo z Microsoftom sodelovala pri zagotavljanju predhodno potrjene infrastrukture in storitev za hitrejšo in manj tvegano uvedbo zasebnih oblakov.   

clip_image002[4]Brad Anderson, poslovni podpredsednik Microsoftove enote za upravljavske in varnostne rešitve:

»Mnogi uporabniki so nam povedali, da želijo prednosti racunalništva v oblaku – hitro uvedbo, boljšo odzivnost, nižje stroške –, vendar z vecjim nadzorom nad stvarmi, kot so fizicna infrastruktura in varnostne politike. Naša nova ponudba za zasebni oblak odgovarja na to potrebo na infrastrukturni ravni, hkrati pa nudi jasno pot do storitev v oblaku na ravni platforme.«

Zasebni oblak na temelju Hyper-V Clouda in platforme Windows Server

Microsoftova strežniška platforma Windows Server 2008 R2 s tehnologijo Hyper-V že zagotavlja obsežne virtualizacijske in upravljavske zmožnosti. Te tehnologije skupaj s programsko opremo Microsoft System Center nudijo organizacijam komponente, potrebne za uvedbo zasebnega oblaka. Z novim programom Hyper-V Cloud Fast Track pa bodo Microsoft in njegovi partnerji zagotovili široko ponudbo prednastavljenih in predhodno potrjenih konfiguracij za uvedbe zasebnega oblaka. Konfiguracije bodo zajemale racunske in omrežne vire, vire za shranjevanje podatkov, virtualizacijo in programsko opremo za upravljanje. Omenjeni programi in rešitve zmanjšujejo tveganja in pospešijo uvedbo zasebnih oblakov.

V okviru programa Hyper-V Cloud Fast Track sta HP in Microsoft skupaj razvila referencno arhitekturo HP Cloud Foundation for Hyper-V, ki združuje rešitve HP BladeSystem Matrix, Microsoft System Center in Windows Server 2008 R2 Hyper-V. Referencna arhitektura daje strankam preizkušen temelj za izvajanje poslovnih aplikacij v okolju zasebnega oblaka. Skrajša cas infrastrukturne uvedbe, omogoca dinamicno prilagajanje fizicnih in virtualnih naborov virov ter zagotavlja celovito upravljanje virtualizirane infrastrukture in aplikacij. HP prav tako nudi rešitev HP CloudStart for Hyper-V, s katero v 30 dneh zagotovi popolnoma operativno okolje zasebnega oblaka.

Druge komponente ponudbe Hyper-V Cloud:

  • Hyper-V Cloud Service Provider Program – Vec kot 70 ponudnikov storitev po svetu nudi infrastrukturo kot zakljuceno, v celoti gostovano storitev, ki temelji na Microsoftovi tehnologiji. Ta možnost zagotavlja hitro in stroškovno ucinkovito uvedbo storitev v oblaku, tako javnih kot zasebnih.
  • Hyper-V Deployment Guide  – Organizacijam, ki želijo uvesti lastne zasebne oblake na temelju obstojecih infrastrukturnih vlaganj, Microsoft zdaj nudi orodja in vodice, ki temeljijo na znanju, pridobljenem pri vecletnem zagotavljanju storitev za vec sto strank Microsoft Consulting Servicesa (MCS).
  • Hyper-V Cloud Accelerate – Microsoft namenja obsežna vlaganja v pomoc strankam in partnerjem pri izvajanju vrednotenj potencialnih uvedb, preizkušanju konceptov in produkcijskih uvedbah. Te storitve bodo na voljo prek organizacije Microsoft Consulting Services in kvalificiranih partnerjev.

Vec informacij o ponudbi Hyper-V Cloud in dodatne podrobnosti o sodelovanju družb Dell, Fujitsu, Hitachi, HP, IBM in NEC je na voljo na naslovu http://www.microsoft.com/privatecloud

Druge izboljšave platforme

Microsoft je na dogodku prav tako predstavil:

  • Splošno dostopnost rešitve Microsoft System Center Virtual Machine Manager Self Service Portal 2.0 za preprostejše povezovanje, porazdeljevanje, uporabo in upravljanje racunskih, podatkovnih in omrežnih virov – kriticnih komponent platfome zasebnih oblakov. Vec informacij o rešitvi je na voljo na naslovu http://www.microsoft.com/virtualization/en/us/private-cloud.aspx.
  • Dostopnost kandidata za izdajo rešitve Forefront Endpoint Protection 2010, ki omogoca poenotenje upravljanja in varnosti namizij in strežnikov.

Hyper-V Cloud in Tech•Ed Europe 2010

Gradiva za novinarje

Fotografije

Spletna stran Microsoft Hyper-V Cloud

Spletna stran Tech•Ed Europe 2010

Microsoft na spletu

Spletna stran Microsoftove novice

RSS-povezava za novice v slovenšcini

Microsoftove novice na Facebooku

Microsoft News Center

Comments (0)

Skip to main content