Mladen Prajdić deseti strokovnjak v Sloveniji s cenjenim Microsoftovim nazivom Most Valuable Professional


Mladen Prajdic iz podjetja dSolutions SI je postal že deseti slovenski strokovnjak s cenjenim Microsoftovim strokovnim nazivom Most Valuable Professional (MVP). S tem nazivom Microsoft potrjuje visoko strokovnost, predanost naprednim tehnologijam in dejavno sodelovanje v slovenskih ter mednarodnih tehnicnih skupnostih. Strokovnjaki s tem nazivom niso Microsoftovi zaposleni, temvec vrhunski neodvisni strokovnjaki, izbrani zaradi zavzetega sodelovanja v tehnicnih skupnostih in izrednih dosežkov na svojem podrocju. Mladen Prajdic ima dolgoletne razvijalske izkušnje, naziv MVP pa je prejel za podrocje rešitev Microsoft SQL Server.

Mladen Prajdic, razvijalcev rešitev .NET (C#) in SQL Server, je deseti slovenski IT-strokovnjak z Microsoftovim nazivom Most Valuable Professional in tretji s tem nazivom za podrocje rešitev SQL Server. Strokovnjaki MVP so izjemni voditelji, ki prostovoljno delijo svoje znanje v tehnicnih skupnostih po celem svetu. Prav tako zagotavljajo pomembne povratne informacije kot zgodnji uporabniki novih tehnologij in pomagajo pri nacrtovanju in razvoju izdelkov.

»V Microsoftovih tehnoloških skupnostih po svetu je dejavnih vec kot 100 milijonov uporabnikov, med temi pa jih ima naziv Microsoft MVP zgolj približno 4.000, kar je podatek, ki kaže, da gre za resnicno skrbno izbrano skupino najboljših strokovnjakov,« je povedal Rok Palcic, vršilec dolžnosti generalnega direktorja slovenske podružnice Microsofta. »Mladenu Prajdicu in podjetju dSolutions SI ob tej priložnosti iskreno cestitam za ta izjemni dosežek, ki nedvomno še dodatno potrjuje, da lahko slovenski partnerji svojim strankam ponudijo znanja na najvišji svetovni ravni.«

Microsoft podeljuje nazive strokovnjakom MVP že skoraj dve desetletji. Posameznike za pridobitev naziva MVP nominirajo njihovih sovrstniki ali Microsoft, in sicer na podlagi njihovega sodelovanja v tehnicnih skupnostih v minulem letu.

Mladen Prajdic je profesionalno zabredel v programerske vode leta 1999, takrat še v okolju Visual C++, od leta 2002 pa se aktivno ukvarja z razvojem razlicnih aplikacij v .NET-u (C#) in SQL Serverju. V posebno programersko veselje mu je optimiziranje pocasnih SQL stavkov in razvijanje nestandardnih rešitev s SQL Serverjem. V prostem casu med drugim razvija izjemno priljubljen zastonjski dodatek za SQL Server Management Studio, SSMS Tools Pack.

»Zahvaljujem se družbi Microsoft in kolegom iz tehnicne skupnosti, ki so me imenovali za pridobitev tako cenjenega naziva,« je dejal Mladen Prajdic. »Sodelovanje in izmenjava znanja ter izkušenj je kljucnega pomena za rast in kakovost slovenske tehnicne skupnosti, s tem pa tudi za organizacije, ki pri svojem poslovanju vsak dan zaupajo Microsoftovim tehnologijam. Veseli me, da moji sovrstniki cenijo moj prispevek na tem podrocju, zato sem preprican, da bomo skupaj uspešni tudi v tem letu.« 

dSolutions SI d.o.o., ki sodi pod okrilje družbe Dornbracht International Holding GmbH, je malo podjetje, ki se ukvarja z razvojem in integracijo rešitev na podrocju informacijskih tehnologij in elektronskega poslovanja. Podjetje je Microsoftov certificirani partner (Microsoft Certified Partner) in razvija svoje rešitve predvsem s pomocjo Microsoftovih tehnologij.

 

Njegov blog si lahko prebirate tule. Mladen, cestitke!

Matjaž

Comments (0)

Skip to main content